Printr-un comunicat remis presei, Sindicaliștii de la Munte îi cer demisia administratorului special de la Complexul Energetic Hunedoara. Decizia a fost luată de membrii sindicatului reprezentativ Muntele, pe motiv că s-a întârziat acordarea salariilor.

Minerii din Valea Jiului îi cer ministrului Economiei să îl demită pe Cristian RoȘu, administrator special la CEH.

În scrisoarea remisă și presei, aceștia spun că actualul administrator nu și-a făcut treaba și, ca urmare, nu sunt bani pentru salariile oamenilor.

„Ținând cont de situația în care se află, în momentul de față, Complexul Energetic Hunedoara și de

managementul defectuos practicat în ultimul timp de administratorul special și de echipa de conducere din cadrul CEH, care a culminat joi cu decizia privind modul de plată a avansului (chenzina l-a) cauzată de lipsa de lichidități, Sindicatul Muntele a decis, în ședința Biroului Executiv, să solicite, printr-o adresă care a fost trimisă Ministrului Economiei Energiei și Mediului de Afaceri, – SCHIMBAREA CONDUCERII CEH”, spune liderul sindicatului Muntele Darius Cîmpean.

Liderii minerilor mai spun că administratorul special al CEH NU VREA SA INȚELEAGĂ că decizile majore care pot salva aceasta enitate se iau la București și nu în biroul său din sediul CEH.

„În ultimul timp, dânsul se află într-o letargie de neînteles așteptând ca anumite lucruri să se întâmple de la sine.

Considerăm că o astfel de atitudine este de neacceptat pentru Sindicatul Reprezentativ la nivelul acestei unități, ce se confruntă cu grave probleme și cu un viitor incert.

Credem asfel că este nevoie imediată de o schimbare a modului în care Complexul Energetic Hunedoara este condus, în momentul de față’, au conchis sindicaliștii, în  scrisoarea lor publică.

În fapt, actuala conducere a Complexului Energetic Hunedoara a decis să acorde vineri doar 80 % din salariile munictorilor, iar TESA primește bani abia luni sau marți.

Tot atunci vor primi și munictorii restul de bani.

Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele spune că mizează pe sumele ce sunt încă blocate la Ministerul de Finanțe și afirmă că, pentru deblocarea situației s-au luptat doar sindicaliștii. Vorbim despre banii ce trebuie să vină pentru despăgubirile de la inundațiile din iunie, care au oprit total mina Lupeni.

Diana Mitrache