Minerii cer demisia administratorului special de la CEH

Printr-un comunicat remis presei, Sindicaliștii de la Munte îi cer demisia administratorului special de la Complexul Energetic Hunedoara. Decizia a fost luată de membrii sindicatului reprezentativ Muntele, pe motiv că s-a întârziat acordarea salariilor.

Minerii din Valea Jiului îi cer ministrului Economiei să îl demită pe Cristian RoȘu, administrator special la CEH.

În scrisoarea remisă și presei, aceștia spun că actualul administrator nu și-a făcut treaba și, ca urmare, nu sunt bani pentru salariile oamenilor.

„Ținând cont de situația în care se află, în momentul de față, Complexul Energetic Hunedoara și de

managementul defectuos practicat în ultimul timp de administratorul special și de echipa de conducere din cadrul CEH, care a culminat joi cu decizia privind modul de plată a avansului (chenzina l-a) cauzată de lipsa de lichidități, Sindicatul Muntele a decis, în ședința Biroului Executiv, să solicite, printr-o adresă care a fost trimisă Ministrului Economiei Energiei și Mediului de Afaceri, – SCHIMBAREA CONDUCERII CEH”, spune liderul sindicatului Muntele Darius Cîmpean.

Liderii minerilor mai spun că administratorul special al CEH NU VREA SA INȚELEAGĂ că decizile majore care pot salva aceasta enitate se iau la București și nu în biroul său din sediul CEH.

„În ultimul timp, dânsul se află într-o letargie de neînteles așteptând ca anumite lucruri să se întâmple de la sine.

Considerăm că o astfel de atitudine este de neacceptat pentru Sindicatul Reprezentativ la nivelul acestei unități, ce se confruntă cu grave probleme și cu un viitor incert.

Credem asfel că este nevoie imediată de o schimbare a modului în care Complexul Energetic Hunedoara este condus, în momentul de față’, au conchis sindicaliștii, în  scrisoarea lor publică.

În fapt, actuala conducere a Complexului Energetic Hunedoara a decis să acorde vineri doar 80 % din salariile munictorilor, iar TESA primește bani abia luni sau marți.

Tot atunci vor primi și munictorii restul de bani.

Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele spune că mizează pe sumele ce sunt încă blocate la Ministerul de Finanțe și afirmă că, pentru deblocarea situației s-au luptat doar sindicaliștii. Vorbim despre banii ce trebuie să vină pentru despăgubirile de la inundațiile din iunie, care au oprit total mina Lupeni.

Diana Mitrache

Advertisements

5 comentarii la „Minerii cer demisia administratorului special de la CEH

 • 1 noiembrie 2020 la 19:37
  Permalink

  As vrea sa vad cum ministrul il demite pe administrator si in locul lui numeste un sindicalist,de preferat atoatestiutorul Campean!Ar accepta?Cu siguranta nu,pentru ca e usor sa dai indicatii de pe margine,pentru presa si pentru (din pacate)naivii membri de sindicat!Dar poate,totusi,Campean este un manager de succes,inca nedescoperit!Ar fi cea mai buna solutie numirea dansului in fruntea CEH!Ca sa arate ca este bun,acolo,pe teren,nu in tribuna!

 • 1 noiembrie 2020 la 21:19
  Permalink

  sefu, :)))) unii sunt buni doar la a da indicatii,,,, sfaturi,,,, si gargara,,, dar sa fie pus in frunte? nici nu vrea, nici nu e capabil…de ce nu se baga ? sa aduca miere si lapte pentru sindicalisti?…

 • 1 noiembrie 2020 la 21:27
  Permalink

  Se pregatesc sindicatele PSD din CEH de miscari sindicale inainte de alegerile parlamentare. Pur si simplu intamplator, nu? Parca si in 2016 am avut un scenariu asemanator. Mai tineti minte?
  Pe de alta parte argumentele sindicalistilor privind incompetenta, lipsa unei viziuni si mai ales lipsa unor rezultate, justifica pe deplin schimbarea conducerii CEH.
  Deci, argumentele privind schimbarea conducerii sunt corecte, insa momentul e ales evident cu un scop politic. La comanda politica.
  Dupa alegeri PSD si PNL se vor pupa pe gura in continuare, dar o vor face public si lucrurile vor reintra din nou in logica coabitarii interesate.
  Praf in ochii prostilor !

 • 2 noiembrie 2020 la 07:13
  Permalink

  acum se culeg rezultatele, si este numai inceputul sfarsitului, ce va asteptati de la un personaj care nici macar sef de echipa nu a fost si de la un cioban care a promaovat nemunca , s au infiintat posturi caldute dupa personajele angajate pe criterii intunecate, s-au facut licitatii dubioase la preturi duble pentru utilajul greu, utilaj care de cele mai multe ori sta dar se platesc banii grei pe aceste ore de functionare, ca sa nu mai spunem de pontajele fictive, si toate se fac cu girul sindicatului

 • 2 noiembrie 2020 la 07:41
  Permalink

  Care sunt realizarile in atatia ani de conducere dupa caderea altui mare sindicalist Nica .Care a ajuns din MARE lider de sindicat pe un post caldut la CEH si a facut rahatul praf….Nici una ,in afara de ordonante nimic .Locuri de munca nu ,conditiile de munca sub orice critica si atunci rolul sindicatului care este ?? Sa dea berile de pasti si ziua minerului sau de craciun ..8 beri ori 2 lei = 16 lei .Aveti glume in program .Si her administratorul special cand mai are timp sa doarma .Si la CEH munceste ,la partid munceste ,la primarie e consilier ,deja parca mi-e mila de el saracu ..of of of viata grea au unii si nu-i crede nimeni …

Comentariile sunt închise.