Jiul Petroşani – istoria continuă… /  JIUL CONTRA 68!

În cele 41 de campionate în sistemul divizionar „A” (Liga I), Jiul Petroşani a jucat împotriva a 68 de adversari. Statistici, marcatori, cronici, fotografii cu fiecare dintre aceştia, într-o ordine începând cu cele mai multe jocuri disputate.

Meciurile Jiului cu DINAMO BUCUREŞTI (I)

ÎNTRE  4-1  ŞI  1-7…

Primul meci dintre cele două echipe, pe 30 nov.1947, a însemnat o victorie clară a Jiului cu 4-1! E drept, era anul de debut a echipei Dinamo Bucureşti în Divizia „A”. Apoi, până la începutul anilor ’60, s-a mers într-un oarecare echilibru, cu excepţia acelui 7-3 pentru Dinamo în 1952 (meciul nr.10) în care, de remarcat, Iuliu Farkas (I) a marcat toate cele trei goluri ale Jiului!

În perioada 1970-1972, Jiul a câştigat la Petroşani de patru ori consecutiv.

Un meci interesant a avut loc pe 16 aug.1969, Dinamo-Jiul 5-2 (meciul nr.33), după ce Jiul a condus cu 2-0 prin golurile marcate în minutele 12 şi 21. Nu de puţine ori, scorurile au fost fixate din ordinul celor de la Ministerul de Interne, mai ales în anii în care „Gheata de Aur” (golgeterul Europei) trebuia să fie de la Dinamo. O astfel de parodie s-a întâmplat pe 21 iunie 1987 (meciul nr.66), Dinamo-Jiul 6-2, când Rodion Cămătaru a marcat 5 goluri!?

JIUL       –      DINAMO
Petroşani             Bucureşti

  • palmares direct –
1. 30 nov. 1947: Dinamo – Jiul 1-4 (Paraschiva-2, Nicşa, Cricovan)
2.   1948: Jiul – Dinamo 1-2 (Paraschiva)

 

3.   1948: Dinamo – Jiul 4-1 (Paraschiva)
4.   1949: Jiul – Dinamo 3-2 (Bone, Roman, Paraschiva)

 

5.   1950: Partizanul- Dinamo 0-0  
6.   1950: Dinamo- Partizanul 5-3 (Paraschiva-2, C.Moraru)

 

7.   1951: Dinamo – Flacăra 4-0  
8.   1951: Flacăra – Dinamo 0-0

 

 
9.   1952: Flacăra – Dinamo 0-2  
10.   1952: Dinamo – Flacăra 7-3 (Farkas I-3)

 

11.   1953: Dinamo – Minerul 3-3 (Farkas I-2, V.Gabor)
12.   1953: Minerul – Dinamo 0-2

 

 
13.   1954: Minerul – Dinamo 2-1 (V.Gabor-2)
14.   1954: Dinamo – Minerul 2-2 (L.Panait, Szoke)

 

15.   1955: Minerul – Dinamo 0-0  
16.   1955: Dinamo – Minerul 2-1 V.Gabor

 

17. 29 apr. 1956: Dinamo – Minerul 0-0  
18. 1 nov. 1956: Minerul – Dinamo 0-0

 

 
19.   1957: Minerul – Dinamo 0-1  
20.   1958: Dinamo – Minerul 0-1 (Ciurdărescu)

 

21. 31 aug. 1958: Jiul – Dinamo 1-1 (Ghibea/Bukossy)
22. 22 mar. 1959: Dinamo – Jiul 2-1 (Ciurdărescu/Semenescu, Nunweiler)

 

23. 15 nov. 1959: Jiul – Dinamo 0-0  
24. 12 iun. 1960: Dinamo – Jiul 3-1

 

 
25.   1961: Dinamo – Jiul 5-2 (Pârcălab-2, 1 din 11m, Târcovnicu, Piţi Varga, V.Alexandru/V.Gabor-2)
26. 13 mai 1962: Jiul – Dinamo 0-0

 

 
27. 13 nov. 1966:  Dinamo – Jiul 1-0 (Oct.Popescu)
28. 4 iun. 1967: Jiul – Dinamo 0-3 (Oct.Popescu-2, Nunweiler VI)

 

29. 22 oct. 1967: Dinamo – Jiul 0-0  
30. 8 mai 1968: Jiul – Dinamo 0-1 (I.Haidu)

 

31. 8 oct. 1968: Jiul – Dinamo 0-0  
32. 4 mai 1969: Dinamo – Jiul 1-0 (Dumitrache)

 

33. 16 aug. 1969: Dinamo – Jiul 5-2 (Dumitrache-4, Doru Popescu, Peronescu-2)
34. 8 mar. 1970: Jiul – Dinamo 1-0 (Naidin)

 

35. 22 nov. 1970: Dinamo – Jiul 4-0 (Sălceanu-2, Doru Popescu, Dumitrache)
36. 6 iun. 1971: Jiul – Dinamo 2-0 (Naidin-2)

 

37. Oct. 1971: Jiul – Dinamo 2-1 (Al.Georgescu, Kotormany/Doru Popescu)
38. Mai 1972: Dinamo – Jiul 3-0 (Fl.Dumitrescu-2, Batacliu)

 

39. Oct. 1972: Jiul – Dinamo 2-1 (Rozsnyai, G.Stan/M.Stoenescu)
40. Apr. 1973: Dinamo – Jiul 2-1 (Nunweiler VI, Dumitrache/ Kotormany)

 

41. 25 nov. 1973: Dinamo – Jiul 1-0 (Dumitrache)
42. 16 iun. 1974: Jiul – Dinamo 1-1 (Mulţescu/D.Georgescu)

 

43. 3 nov. 1974: Dinamo – Jiul 3-1 (T.Zamfir-2, Dumitrache/Tonca)
44. 14 mai 1975: Jiul – Dinamo 2-0 (Ilie Ologu-2)

 

45. 7 sept. 1975: Dinamo – Jiul 5-0 (Lucescu-2, 1 din 11m, Dumitrache, T.Zamfir, Al.Sătmăreanu)
46. 31 mar. 1976: Jiul – Dinamo 0-0

 

 
47. 5 dec. 1976: Dinamo – Jiul 3-1 (D.Georgescu-2, 1 din 11m,  C.Dinu/Dumitrache
48. 26 iun. 1977: Jiul – Dinamo 2-2 (Sălăgean-2/Al.Moldovan, D.Georgescu- din 11m)

 

49. 25 sept. 1977: Jiul – Dinamo 4-1 (Dumitrache-2, Bucurescu, Mulţescu/Ţălnar)
50. 12 apr. 1978: Dinamo – Jiul 2-1 (Al.Moldovan, D.Georgescu/Dumitrache)

 

51. 29 oct. 1978: Jiul – Dinamo 1-1 (Dinu/Bucurescu)
52. 25 apr. 1979: Dinamo – Jiul 5-1 (D.Georgescu-3, Al.Sătmăreanu, Custov/Oct.Iancu)

 

53. 21 nov. 1979: Jiul – Dinamo 3-1 (Stoichiţă-2, Bucurescu/Glonţ)
54. 21 mai 1980: Dinamo – Jiul 2-2 (P.Iordache, D,Georgescu/Muşat, Varga)

 

55. 2 aug. 1980: Dinamo – Jiul 3-0 (D.Georgescu-2, 1 din 11m, Augustin)
56. 28 feb. 1981: Jiul – Dinamo 2-1 (Şumulanschi, Stoichiţă/D.Georgescu-din 11m)

 

57. 22 aug. 1981: Jiul – Dinamo 2-2 (Sălăgean, Giuchici/Augustin, Orac)
58. 14 mar. 1982: Dinamo – Jiul 2-1 (P.Iordache, Mulţescu/Şumulanschi)

 

59. 9 oct. 1982: Jiul – Dinamo 1-1 (M.Marin/Ţălnar)
60. 30 apr. 1983: Dinamo – Jiul 1-0 (Văetuş)

 

61. 10 dec. 1983: Jiul – Dinamo 1-1 (Varga/Mărginean)
62. Mai 1984: Dinamo – Jiul 6-2 (Dragnea-2, Augustin, Iamandi, Custov, Nemţeanu/Băluţă, Varga din 11m

 

63. 17 nov. 1984: Jiul – Dinamo 1-1 (Lasconi, Dragnea)
64. 19 mai 1985: Dinamo – Jiul 3-1 (Orac, Tulba, Frâncu/Lasconi)

 

65. 7 dec. 1986: Jiul – Dinamo 2-0 (Sedecaru, Băluţă)
66. 21 iun. 1987: Dinamo – Jiul 6-2 Cămătaru-5, Mateuţ/Timofte, B.Popescu)

 

67. 4 oct. 1989: Jiul – Dinamo 0-2 (Mateuţ, Klein)
68. 21 apr. 1990: Dinamo – Jiul 3-0 (I.Fulga-2, Vaişcovici)

 

69. 2 sept. 1990: Jiul – Dinamo 1-2 (Bâcu/Mateuţ, Damaschin I)
70. 21 mar. 1991: Dinamo – Jiul 2-0 (I.Marcu, Keregi)

 

71. 25 aug. 1996: Jiul – Dinamo 1-0 (Cr.Puşcaş)
72. 15 mar. 1997: Dinamo – Jiul 3-0 (Chiriţă, Contra, Mihalcea)

 

73. Nov. 1997: Jiul – Dinamo 2-5 (Mihalcea-2, Fl.Petre, Călugăriţa-aut./I.Chiriţă)
74. Mai 1998: Dinamo – Jiul 7-1 (M.Niculae-2, Fl.Petre-2, L.Ciubotariu, Contra, Al.Ene/V.Stancu)

 

75. 29 oct. 2005: Dinamo – Jiul 1-1 (Grigorie/Drida)
76. 6 mai 2006: Jiul – Dinamo 1-3 (Cipr.Petre/Cl.Niculescu, Mihart-aut)

 

77. 13 aug 2006: Jiul – Dinamo 0-1 (Dănciulescu)
78. 9 dec. 2006: Dinamo – Jiul 1-0 (Căt.Munteanu)

 

BILANŢ  TOTAL

La Petroşani:    39  12  16   10    44-41

La Bucureşti:   39    2    6    32    31-32

TOTAL:   78   14   22  42    75-153

·        Golgeteri pentru Jiul:      7g – T.Paraschiva;

5g – Farkas I;

4g – V.Gabor;

3g – Sălăgean, Naidin, Dumitrache;

·        Golgeteri pentru Dinamo: 12g – D.Georgescu;

10g – Dumitrache.

·       Cel mai mare scor: Dinamo – Jiul   7-1 (meciul nr.74)

 

Advertisements

2 comentarii la „Jiul Petroşani – istoria continuă… /  JIUL CONTRA 68!

  • 29 octombrie 2020 la 22:16
    Permalink

    Hai Jiul Petrosani ! Vrem victoriiii !!!

  • 1 noiembrie 2020 la 07:55
    Permalink

    Pe pagina FC Dinamo,apara ca data de infiintare 14 mai 1948.In nov 1947 inca eram regat…

Comentariile sunt închise.