CONTINUĂM ISTORIA ÎN ALB-NEGRU !

Anul trecut Jiul Petroșani și-a aniversat cei 100 de ani de existență neîntreruptă pe scena fotbalului românesc. Un an care a coincis cu startul într-un campionat județean de Liga a IV-a Hunedoara, unde evolua de șapte ani. Un sezon la capătul căruia Jiul revenea în vara lui 2020 în „planul” fotbalistic divizionar național, prin înregimentarea în Liga a III-a.

Este un pas…

Într-un amplu volum de 250 de pagini dedicat centenarului echipei Jiul, am cuprins cât mai multe elemente de statistică, povestiri sau fotografii în istoria echipei în alb-negru.

Vom adăuga, periodic – oricum, în această penurie de manifestări sportive – alte date legate de ei o sută de ani, în ideea de a menține „legătura” cu prezentul și viitorul. De aceea, am luat ca reper un capitol al cărții centenare, „Jiul contra 68!”, urmând a povesti și de a întocmi un palmares al Jiului cu cele 68 de echipe întâlnite în cele 41 de campionate jucate pe prima scenă. Un maraton lucrat din mers, pentru a încă unui detaliu important din istoria Jiului.

Advertisements