Voluntarii de la Caritas ne așteaptă și acum să aprindem un milion de stele. Pandemia nu a mai permis organizarea bine-cunoscutei manifestări publice, dar faptele bune pot continua. Așa că, dacă doriți, puteți ajuta oamenii nevoiași, copiii săraci la care nu va veni Moș Crăciun, dar și bătrânii singuri. În mod tradițional, Caritas organizează acțiunea de solidaritate “Un milion de stele” în luna octombrie a fiecărui an. Doar că, anul aceasta pe 17 octombrie, de Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei, ar fi fost ediția din 2020. Din păcate, nu s-a ținut în public, dar timpul nu este pierdut.
„Din păcate, anul acesta, situația sănătății publice este mult mai importantă decât acest eveniment, care ar aduna undeva la 400 – 500 de persoane, minim. Având în vedere restricțiile impuse cu privire la adunările publice, noi ne-am adaptat”, a spus Alexandru Klemen, director Cartitas Valea Jiului.
Putem să aprindem candele în mod simbolic și în realitate! Dacă aprindem o candelă acasă și o așezăm în fereastră, arătăm, simbolic, că ne pasă de cei aflați în dificultate, iar donând îi putem ajuta și în realitate.
„Cei care doresc, pot merge pe site-ul Caritas la adresa www.cartias-ab.ro și acolo vor găsi instrucțiuni cu privire la modul în care pot să doneze on-line, în contul nostru dedicat acestei acțiuni”, mai spune Alex.
An de an, voluntarii de la Caritas au aprins în public câte o lumânare, creând din lumini simbolul Caritas din mii de stele, așa cum a și fost gândită acțiunea. De această dată, donațiile se pot face doar on-line, dar din banii strânși vor fi cumpărate alimente pentru oamenii ce au nevoie de ele de sărbători.

Diana Mitrache
Sursa foto facebook