În plină pandemie, managerul Spitalului suport COVID, de la Vulcan, Cătălin Popa a ales să își depună demisia. Acesta invocă neînțelegeri mai vechi cu cel care acum a câștigat mandatul de primar al municipiului Vulcan și spune că va rămâne medic la acest spital.

Cătălin Popa a condus spitalul din Vulcan în ultimii ani, iar încă de acum câteva luni, acesta a avut divergențe în ședințele de consiliu cu Cristian Merișanu, actualul primar. Acum, medicul Popa spune că a decis să plece din funcția de conducere pe care a ocupat-o, pentru că nu poate colabora cu primarul. „Am avut o discuție cu domnul primar și am ajuns la concluzia că e ok așa. Avem viziuni diferite și, ca atare, e dreptul domniei sale să își aleagă echipa cu care poate să lucreze. Nu mi s-a reproșat nimic, eventual, dacă ne amintim discuțiile de iarna trecută, cu privire la viitorul spitalului, poate că acolo trebuie căutate rădăcinile. Avem viziuni diferite. Eu am explicat la momentul de atunci cum văd lucrurile și domnia sa le vede în alt fel”, a spus dr Cătălin Popa, fost director al Spitalului Vulcan.
Fostul director spune că va rămâne medic la secția de urgențe și că va reveni la acel post, imediat ce demisia îi va fi aprobată. „Locul meu de muncă acolo a fost, acolo este. Postul meu, pe perioada în care am fost manager, a fost supendat și acum mă reîntorc pe funcția pe care am avut-o înainte de a fi manager”, mai spune medicul Popa.
Încă din luna ianuarie a acestui an, s-a cerut imperativ demisia managerului Sptalului din Vulcan, Cãtãlin Popa, din cauza scandalului legat de lipsa autorizării unității medicale. Mai mulți consilieri au cerut atunci demisia medicului Popa, pe motiv cã nu face ceea ce e necesar, în timp ce medicul sustinea cã ar trebui să renunțe la una dintre secții și să mai investească în altele, așa încât sã fie din nou acreditat spitalul.
Cătălin Popa a fost numit director la acest spital în luna august a anului 2015, după ce fostul manager, Cristina Baleia a fost demis.

Diana Mitrache
Sursa foto: e-Vulcan