Complexul Energetic Hunedoara achiziționează aparate de multigaz. Este vorba de aparate specifice industriei extractive. șapte astfel de aparate sunt achiziționate de conducerea Complexului Energetic Hunedoara.
”Aparatele multigaz sunt utilizate în atmosferă potențial explozivă din minele grizutoase pentru măsurători și determinări de gaze. Obiectivul general la care contribuie aceste produse îl reprezintă furnizarea de date, informați, înregistrări a parametrilor din atmosfera de mină”, arată documentul.
52.500 de lei alocă CEH pentru aparate. Prin utilizarea aparatelor multigaz se asigură siguranța locurilor de muncă, a instalațiilor, sănătatea lucrătorilor din subteran.
”În prezent, autoritatea contractantă, respectiv sucursalele: Exploatarea minieră Livezeni, Exploatarea Minieră Vulcan, Exploatarea Minieră Lupeni, se confruntă cu lipsa aparatelor multigaz. Cele existente prezintă un grad avansat de uzură, repararea acestora fiind imposibil de realizat din cauza lipsei pieselor de schimb. Astfel, este necesară achiziționarea acestor produse”, mai aratădocumentul.
Cosmin BACIU