Cu totii stim cã în noaptea de cinci spre sase decembrie îl asteptãm pe Mos Nicolae sã vinã si sã ne lase un cadou în ghetute.

Însã cei care sunt cei mai etuziasmati si asteaptã cu nerãbdare aceastã sãrbãtoare sunt cei mici care se pregãtesc cu emotie pentru aceastã noapte si abia asteaptã sã se trezeascã dimineata si sã fugã la geam sã vadã ce cadouri le-a lãsat mosul în ghetute.

Dar pentru a primi un cadou binenteles ca si ei trebuie sã fie cuminti, sã-si asculte pãrintii, sã-si curete ghetutele dar în primul rând ca sã primeascã un cadou trebuie neapãrat sã-i scrie o scrisoare mosului pentru cã acesta sã stie ce-si doresc micutii iar dacã mosul considera cã cei mici au fost cuminti le va aduce cadourile mult dorite.

Astfel întrebându-i pe cei mici care sunt metodele prin care ei astapta un cadou de la Mos Nicolae ne spun ”m-am pregãtit din timp, cu o sãptãmânã sau douã înainte i-am scris o scrisoare la mosu unde i-am cerut sã-mi aducã jucãria pe care de multã vreme o vreau, iar acum sunt foarte cuminte o ascult pe mama si pe tata. Abia astept sã ajung acasã pentru a-mi curãta ghetutele si numãr orele pânã mosu vine si-mi aduce cadouri”.

Dar sã nu uitãm cã tehnologia este tot mai avansatã si multi dintre acesti micuti au renuntat sã-i mai scrie scrisori mosului preferând sã-i trimitã un mesaj de pe telefonul mobil sau mai mult decât atât sã trimitã mail-uri de pe calculatorul de acasã.

Oricare ar fi modalitatea pânã la urmã pentru noi cel mai important lucru este sã-i vedem pe cei mici fericiti si ne bucurãm de naivitatea de care dau dovadã si de sufletele curate pe care

le au.

Monika BACIU