Focarul de la azilul din Cartierul Aeroport de la Petroșani rămâne activ și un bătrân a fost deja internat la terapie intensivă. Inspectorii sanitari spun că Valea Jiului se afă în topul îmbolnăvirilor cu COVD-19, iar media se menține de 20 de cazuri zilnic.

Bătrânii de la azilul din Petroșani au fost internați la spitalele COVID din județul nostru, pentru a fi tratați. Focarul este încă activ, iar luni după prânz erau așteptate noi rezultate ale personalului de acolo. Și asta, pentru că mai sunt și alte suspiciuni.

„Există un focar în  derulare la azilul de bătrâni din Petroșani. Acolo au fost depistate 25 de cazuri pozitive. Oamenii au fost internați la spital. Doar un singur caz s-a decompensat, dar restul sunt sub tratament și sunt în regulă.                 Urmează să facem testarea la restul personalului de acolo, ca să vedem dacă mai sunt cazuri, pentru că mai sunt ceva suspiciuni. Din păcate, Valea încă este în top ca și număr de cazuri. Duminică au fost 23 de cazuri, dintre care 14 din Petroșani”, a declarat Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara

Bătrânul care a fost internat la Terapie Intesivă și care vine de la azilul din Petroșani, este acum în stare stabilă.

„A fost pe ATI internat. Am înțeles că este stabilizat și nu vorbim despre o înrăutățire a situației sale, față de data la care a fost internat”, mai spune Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara

Inspectorii DSP spun că încă nu știu cum s-au transmis îmbolnăvirile și nu se poate spune dacă există un focar în comunitate, sau dacă transmisia este una comunitară. Numărul zilnic al bolnavilor în județul Hunedoara este, în medie, de 20.

Diana Mitrache