Federația Română de Rugby a anunțat dispariția fulgerătoare a fostului jucător și antrenor, Adrian Costache, iar întreaga suflare a Universității din Petroșani este profund îndurerată de piederea suferită.

Antrenorul echipei Știința a încetat din viață la 53 de ani, la Petroșani, iar medicii legiști urmează să stabilească exact cauza morții. Fostul sportiv, acum antrenor la echipa de rugby a Universității Petroșani, a fost găsit fără suflare, după câteva zile, în locuința în care stătea. „Din nefericire, duminică am aflat că antrenorul echipei noastre, Adrian Costache a fost găsit fără suflare. Este o pierdere grea pentru Universitate, deoarece el a venit de puțin timp ca antrenor, a revigorat echipa, a militat pentru dezvoltarea sportului în Valea Jiului și a rugby-ului, în special, iar împreună cu cei de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, am reușit să facem o clasă de sport în acest an, prima clasă care să aibă rugby-iști. Ne gândeam împreună și demarasem demersurile deja pentru a înființa și o echipă de rugby feminin. Iată câte vise și idealuri s-au spulberat cu această grea pierdere! Dumnezeu să îl odihnească!”, a spus profesorul universitar doctor habil Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Federația Române de Rubgy amintește câteva din reușitele acestui om, atât de regretat acum: „Fost jucător la Triumf și la Știința Petroșani, el a făcut pasul spre antrenorat, întâi la juniorii de la LAV, apoi la RC Grivița și în ultimii ani, la Știința Petroșani. De asemenea, a fost și antrenor al loturilor naționale la România U19 și România U20 și director tehnic al Centrului de Pregătire pentru juniori de la Cornu.
De numele lui se leagă revirimentul sportului cu balonul oval în Valea Jiului, cel mai recent proiect al său fiind înființarea din anul școlar 2021-2022 a unei clase cu profil special de rugby la Liceul “Dimitrie Leonida” din Petroșani”.

Diana Mitrache