Banii de la Guvern încă nu au ajuns la mina Lupeni. Asta, deși minerii au sperat în gura de oxigen primită, pentru că își puneau nădejdea că, din acele sume le vor fi plătite restanțele, și ale lor și ale energeticienilor. Dar administratorii CEH spun că mai sunt etape de parcurs. „Cu cei 7 milioane de lei veniți de la Guvern, oamenii speră să își acopere o parte din acele restanțe. Acei bani încă nu au intrat în conturile companiei. Hotărârea de Guvern a fost dată, dar urmează  un întreg dosar pe care noi trebuie să îl facem. Iar una dintre etape este să achiziționăm un evaluator independent. Noi am  făcut evaluarea și am zis că paguba este de 7 milioane de lei, în urma a ceea ce am considerat noi, dar  trebuie să luăm un evaluator independent și acreditat, care să nu aibă vreo legătură cu societatea noastră și acela va spune care este valoarea pagubelor. Abia după aceea vom intra în posesia banilor”, a spus Cristian Roșu, administrator special la CEH.

Administratorul special de la CEH a spus că procedura va mai putea să dureze chiar și două luni de zile și asta în condițiile în care, la Mintia, oamenii protestează.

„Așa e la stat. E greoaie activitatea. Va mai dura până intră acei bani, undeva  la o lună, poate două luni. Nu avem banii în conturi, acum”, a completat Cristian Roșu.

Mina Lupeni a fost inundată la finele lunii iunie, în urma inundațiilor puternice. Mina nu lucrează nici acum cu toată capacitatea, iar de la Guvern a fost alocată suma de 7 milioane de lei, ca despăgubiri, însă, banii sunt încă pe drum.

Diana Mitrache