Ca să ajungi într-o funcţie de partid, trebuie să cotizezi, consiliul local nu te susţine şi nici măcar colegii de partid nu o fac. Asta a spus singurul consilier local de la Petroşani, care chiar a reuşit să aibă realizări, proiecte şi iniţiative legislative duse la bun sfârşit, Viorel Pascu. A venit în staţia CFR de la Petroşani, locul care, doar datorită lui arată a gară acum, şi a vorbit presei despre cei 17 ani de PSD şi dezamăgirile trăite până la „divorţul” de această formaţiune politică de stânga. Pascu a demisionat din PSD şi, implicit, din Consiliul Local, când i-a reproşat primarului că nu se implică, iar zona de munte era una importantă.


„Am spus domnului primar  (n.r. Tiberiu Iacob Ridzi) că, în aceşti 16 ani de când este în vârful administraţiei Petroşani, în ceea ce priveşte Parângul, nu l-am auzit să facă o prioritate din apă şi canalizare pentru staţiune. Sunt lucruri îngrozitoare în Parâng şi acum, la 30 C, Parângul miroase a urină şi fecale. Apa e un pericol pentru turişti (…) Sfidat şi umilit, fără nicio reacţie din partea colegilor de la PSD, s-a produs coliziunea şi mi-am dat demisia din Consiliul local şi din PSD. Sunt liber, liber, liber”, a spus la prima sa conferinţă de presă, Viorel Pascu, fost consilier PSD la Petroşani.
Va candida  independent şi s-a dezis că ar fi „mâna moartă” a cuiva, aşa cum a fost etichetat, dar a arătat şi spre PSD şi spre neajunsurile din acest partid, care nu l-a favorizat deloc în cursa spre primărie. „Sunt foarte trist că am ajuns în situaţia asta, cu nişte oameni care conduc organizaţia   PSD Petroşani. Analizaţi toate rapoartele consilierilor locali! Să fii consilier local şi să nu scrii un rând pentru comunitate, este foarte trist. M-aţi întrebat dacă se mai cumpără funcţiile politice. Eu nu ştiu cum e acum, dar, în 2016, pot să spun că fiecare consilier a contribuit cu suma clasică stabilită de lege de 220 de lei. Sigur că înainte, din 2012,  se dădeau bani, sume pentru funcţii”, a mai spus Viorel Pascu, fost consilier PSD la Petroşani.
Viorel Pascu este consilierul care a bătut Parângul ca să arate care sunt problemele şi a cerut să fie introdusă apă potabilă în această staţiune, a reuşit să convingă CFR Timişoara să reabiliteze gara din Petroşani şi trecerea la nivel cu calea ferată din colonie. A pistonat aceeaşi  filială a CFR Timişoara să reabiliteze staţia din Lunca Jiului, dar s-a implicat şi în problema chiriaşilor din  casele aflate în Triajul CFR Petroşani.
Crede acum că, independent, va  avea  şansa să devină primar al municipiului Petroşani, după ce a oscilat între cele mai  puternice formaţiuni politice: PSD, din rândul căreia provine şi PNL, cu care s-a luptat, prin prisma luptei din Consiliul Local de la Petroşani.
Diana Mitrache