Pensionarea anticipată, motiv de sfadă între senatorii Hărău şi Resmeriţă

La începutul săptămânii viitoare ar putea fi adoptată legea prin care oamenii din Valea Jiului, ca şi din alte câteva localităţi din ţară, vor putea să se pensioneze mai repede cu doi ani.
Doar că acum, pe paternitatea acestei legi, se ceartă senatorul Cristian Resmeriţă de la PSD şi Carmen Hărău de la PNL. Mai exact, ambii spun că ar fi fost cei care au iniţiat această lege şi senatorul PSD a venit acum şi cu argumentele lui.
„Sunt foarte multe lucruri inexacte spuse de doamna Hărău care  minte şi încearcă să îmi fure munca, sau încearcă să mi-o fure, pentru că nu o să poată să mi-o fure. Această iniţiativă a fost înregistrată la Senat  sub numele de Legea 553/2019. A trecut de Senat şi vreau să vă spun că doamna Hărău nici la Senat nu a votat această lege şi aici nu o acuz, aşa că legea a trecut tacit”, a spus Cristian Resmeriţă, senator PSD, Pandemia a fost cea care a  făcut ca lega de pensionare anticipată, cu doi ani pentru cei din Valea Jiului, cu precădere, a trecut tacit. Totuşi, senatorul PSD a spus într-o conferinţă de presă  că  legea are deja avizul favorabil de la 5 comisii, ca şi cea de muncă, esenţial fiind avizul favorabil al acesteia.

Însă senatorul Resmeriţă spune că aşa a şi dorit să fie unicul iniţiator. „Vă prezint deci hârtia cu această lege la Senat şi la Cameră. Se vede foarte clar că iniţiator unic este Resmeriţă Cornel Cristian, singurul iniţiator. Am spus încă de la început că nu iau niciun coleg să semneze alături de mine. Se mai întâmplă şi este o chestiune uzuală, ca mai mulţi senatori să  facă o lege şi, crezând că au mai mult succes, îi roagă şi pe alţi colegi să o semneze. Eu am ales să nu dau nimănui. Că mă gândeam că o să ajungem la astfel de discuţii”, a mai precizat Resmeriţă.
Toţi cei din Valea Jiului, care au trăit aici mai mult de 30 de ani, dar şi oamenii din oraşele:  Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş Slatina, Turnu Măgurele, sau Râmnicu Vâlcea, se vor pensiona mai devreme cu doi ani. Asta, graţie acestei legi ce acum este revendicată de doi senatori hunedoreni.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Pensionarea anticipată, motiv de sfadă între senatorii Hărău şi Resmeriţă

  • 10 iulie 2020 la 18:57
    Permalink

    Doi praduitori care se cearta de ochi lumi. Ambi s-au umplut de bani din politica spoliind statul.Cred ca un vals pe melodie USL ar duce la pace,trecutul ii uneste.

Comentariile sunt închise.