Consiliul Județean Hunedoara alocă 90.000 de lei pentru a susține participarea arcașilor hunedoreni la Cupa Mondiala Columbia și la Campionatul Mondial de Tineret din Irlanda.

Federația Română de Tir cu Arcul a propus încheierea unui acord de asociere pentru participarea sportivilor arcași și a antrenorului acestora din județul Hunedoara la evenimentele internaționale „Cupa Mondială Columbia” şi „Campionatul Mondial Tineret Irlanda.
”Parteneriatul propus are ca obiectiv promovarea sportivilor din județul Hunedoara pentru interesul public județean, anume sprijinirea celor mai buni arcași din judeţul Hunedoara pentru a beneficia de condiții optime în vederea pregătirii sportive şi a promovării la nivel mondial al sportului hunedorean.
În judeţul Hunedoara,
localitatea Aninoasa, Federația Română de Tir cu Arcul are în administrare baza sportivă „Complexul Sportiv Anena”, unde Federația Română de Tir cu Arcul şi Ministerul Tineretului şi Sportului au investit sume importante de bani pentru a fi folosită în procesul de pregătire a sportivilor şi, totodată, la competiții naționale și internaționale”, arată CJ Hunedoara.
”Cupa Mondială Columbia” va avea loc în perioada 13 18.06.2023 şi „Campionatul Mondial Tineret Irlanda”, care va avea loc în perioada 01 – 09.07.2023.
”Având în vedere importanţa sportivă a acestor evenimente şi vizibilitatea mondială de care judeţul nostru va beneficia prin
participarea sportivilor
hunedoreni și a antrenorului lor, prin promovarea sportivilor judeţului nostru
pentru interesul public județean, este necesară alocarea sumei de 90.000 lei de către Judeţul Hunedoara prin Consiliul Judeţean Hunedoara, Federația Română de Tir cu Arcul participând cu suma de 10.000 de lei”, arată CJ Hunedoara.
Monika BACIU