70 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de apa din Valea Jiului

Furnizorul de apa potabila din Valea Jiului (SC Apa Serv SA) a pregatit un nou proiect ce are ca scop imbunatatirea sistemului de apa din zona.

 Vizate pentru reabilitare sunt retelele de canalizare din localitatile Vaii, pe o lungime de 44 de kilometri, 3 captari de apa, o serie de aductiuni de apa in lungime totala de 26 de kilometri, 2 statii de tratare a apei precum si retelele de distributie a apei, pe o lungime de 64 de kilometri. De asemenea se mai doreste si construirea a 4 micro-hidrocentrale. „Obiectivul global al proiectului, care va fi finantat cu incepere din anul 2014, il reprezinta imbunatatirea infrastructurii in sectoarele de apa si canalizare din localitatile incluse in proiect, aflate in Valea Jiului, in vederea conformarii cu obligatiile impuse prin POS Mediu, Tratatul de Aderare si Directivele Europene 98/83/CE si 91/27/CE, referitoare la calitatea apei potabile si epurarea apei uzate urbane. Proiectul, a carui valoare estimativa este de aproximativ 70 de milioane de euro, are 9 componente, dintre care 7 de lucrari si 2 de asistenta tehnica, pentru managementul proiectului si pentru supervizarea executiei lucrarilor. Azi putem fi bucurosi pentru viitorul retelei de apa potabila si de canalizare din Valea Jiului, care urmeaza sa fie reabilitata si modernizata”, a precizat Costel Avram, director SC Apa Serv Valea Jiului SA. Locatiile ce urmeaza a fi reabilitate sau construite au fost vizitate ieri de catre reprezentantii Ministerului Mediului si Padurilor si cei ai agentiei care ofera consultanta tarilor din Uniunea Europeana pentru a le permite sa pregateasca mai bine proiectele importante de infrastructura. „Am venit sa vedem ce putem realiza impreuna. Suntem la momentul in care proiectul aflat in implementare se deruleaza in conditii foarte bune. Am venit in Valea Jiului pentru ca sunt unele lucrari care nu au fost rezolvate in prima etapa. Am fost pe teren si am fost impresionat negativ de starea unor instalatii si echipamente ale Apa Serv care vor trebui sa fie cuprinse in niste proiecte viitoare. Va asigur ca Ministerul Mediului si Padurilor urmareste cu interes ca proiectele care privesc imbunatatirea sistemului de furnizare a apei potabile in Valea Jiului sa continue”, a declarat Florian Burnar, director AM POS Mediu Bucuresti, un departament din cadrul MMP responsabil de gestionarea fondurilor structurale alocate sectorului de mediu. „Vom acorda atentie elementelor ce fundamenteaza acest proiect si celor referitoare la existenta unor riscuri ecologice sau asupra oamenilor. Lista de investitii preliminare se va continua si speram sa utilizati cu folos fondurile ce vor veni de la Uniunea Europeana”, a spus Radu Rautu, reprezentant Jaspers Bucuresti. Jaspers (Joint Assistance to Support Projects in European Regions) inseamna, in traducere, Asistenta Comuna pentru Sprijinirea Proiectelor in Regiunile Europene.

Mircea Nistor

Advertisements

2 comentarii la „70 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de apa din Valea Jiului

  • 25 octombrie 2012 la 23:38
    Permalink

    Se tot investeste la Apa din 1996 dar apa in valea jiului este tot scumpa,of doamne Dumnezeule de ce nu faci curatenie cu boli incurabile (cancer,…)pe la fosti directori care au gestionat bani (GanguImparat,Gireada cu contabila sa,…)patroni,politicieni.Sa fie apa in valea jiului ieftina cum este in Baia Mare.

  • 26 octombrie 2012 la 00:57
    Permalink

    Da’ care-i comisionu’ lu’ Costel?

Comentariile sunt închise.