Cercetătorii de la INCD INSEMEX Petroșani au fost pe podium la prestigiosul salon de inventică de la Timișoara.
În perioada 13 – 15 iunie 2024, a avut loc la Timisoara cea de a X-a ediție a Salonului internațional de invenții și inovații ”Traian Vuia”, organizată de Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara în parteneriat cu Societatea Inventatorilor din Banat și Consiliul Județean Timiș.
Inventatori din România, Franţa, Italia și alte ţări ale Uniunii Europene, cercetători, reprezentanți ai universităților din țară și companii au fost prezenți la cea de-a X-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia”.
Evenimentul a adus la un loc aproape 300 de invenţii din peste 20 de domenii precum alimentație, mediu, medicină, arhitectură, mecanică, informatică, construcții, agricultură, horticultură, sport sau muzică. Evenimentul a avut loc in incinta Palatul Administrativ al Consiliului Județean Timiș.
Aceasta este cea de-a doua ediţie a Salonului organizat de Universitatea de Ştiinţele Vieţii (USV) „Regele Mihai I” din Timişoara în colaborare cu SIB, reuşind să aducă la eveniment, pentru prima dată, inventatori din Franţa, Italia şi din alte ţări ale Uniunii Europene.
Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD INSEMEX Petroșani, a participat la acest eveniment cu o serie de inventii în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriu cu un numar impresionant de 7 medalii de aur si un premiu de excelenta.
Salonul este un eveniment științific devenit un brand al orașului Timișoara, care, anul acesta împlinește 10 ani și celebrează cercetarea, inventica și demonstrează că rezultatul colaborării reprezintă un flux permanent și reciproc de informație, noutate și progres.