Începutul noii administratii de la Lupeni este promitãtoare. Primarul Cristian Resmeritã a reusit sã obtinã o economie la bugetul local de de 6 miliarde de lei vechi cu ocazia primei licitatii privind lucrãrile la infrastructurã.

Este vorba despre proiectul de asfaltare a strãzii Calea Brãii, unde în urma aplicãrii procedurilor de negociere si desfãsurare a licitatiei, Primãria Lupeni a reusit sã obtinã o economie de 6 miliarde lei vechi fatã de pretul estimat de executare a lucrãrilor.

“În urmã cu câteva zile am reusit sã finalizãm procedurile si sã semnãm contractul pentru derularea proiectului “Modernizare str. Calea Brãii, rest de lucrãri”. Putem spune cã negocierile purtate au fost finalizate cu succes, întrucât dupã aplicarea procedurilor de licitatie si de negociere la care au participat un numãr de 4 ofertanti, Primãria Lupeni a adjudecat lucrãrile ofertei celei mai mici în valoare de 437.455 lei cu TVA, fatã de valoarea estimatã de 1.036.272 lei cu TVA, ceea ce a adus pentru noi o economie de 6 miliarde lei vechi”, declarã primarul Cristian Resmeritã.

Potrivit primarului Cristian Resmeritã, lucrãrile care se vor executa sunt de modernizare a strãzii Calea Brãii si constau în turnarea unui covor asfaltic, amenajarea trotuarelor si amenajarea rigolelor. Încã de la începutul mandatului primarul Cristian Resmeritã a anuntat cã pregãteste pentru municipiul Lupeni lucrãri de anvergurã în infrastructurã, care au ca scop modernizarea municipiului Lupeni si cresterea gradului de confort pentru populatie.

De altfel în ultima vreme se simte o îmbunãtãtire a infrastructurii din localitate dupã ce a fost îndepãrtat gardul viu care despãrtea artera de circulatie din zona Primãriei si de la Bãrbãteni si care crea un disconfort mai ales conducãtorilor auto ce tranzitau zona.

Marius MITRACHE