C onsilierii județeni au aprobat Strategia de Dezvoltare a județului, iar un punct important vizează infrastructura. Dar cei care formează acum majoritatea în acest for spun că, pe durata acestui mandat, se are în vedere reabili­tarea infrastructurii, ca un pas important în dezvoltarea zonei.
Drumurile rămân o prioritate, spune administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram. Strategia a fost votată în unanimitate și sunt proiecte care să susțină acest demers. În plus, accesul în și din județul nostru va fi mult îmbunătățit și cu proiectele ce vor fi finalizate pe Anghel Saligny. „Tot ce am promis, încet-încet, vom rezolva. Spunea Laurențiu Nistor (n.r. președintele Consiliului Județean Hunedoara) că, în jur de 400 de km vor fi reabilitați în decursul acestui mandat de 4 ani. Vom merge din nou la recepția ultimilor km de drum de pe culuarul Mureș și, dintr-odată, 78 de km sunt reabilitați. Dacă punem banii pe care îi luăm pe proiectele depuse pe Anghel Salingy și investițiile ce ni le-am propus, ajungem la acea sumă de 400 de km de drumuri. Vom respecta întocmai strategia. Acesta este și motivul pentru care am actualizat strategia de dezvoltare a județului Hunedoara, cu proiectele ce ni le-am propus în fiecare an”.
Conform criteriilor de selectare, în județul Hunedoara, au fost aprobate spre finanțare, numnai prin programul Anghel Saligny, 157 de obiective de investiții, în valoare totală de 1.076.408.336,15 lei.
Consiliul Județean a luat suma de 140 de
milioane de lei, iar
prioritizarea investițiilor din această sumă
vizează și Valea Jiului. Aici va fi finanțat drumul de la Valea de Pești,
de aproximativ 5 km, podul peste Jiu de la Petrila, dar și drumul spre Lacul Cinciș, ori spre stațiunile Rușor sau Vața de Jos.
Diana Mitrache