Datele deţinute de autorităţile hunedorene arată că sunt cel puţin 28 de hunedoreni infectaţi cu noul coronavirus liberi printre noi.
Cei 28 de bolnavi de COVID-19, contagioşi, toţi din judeţul nostru, au refuzat spitalizarea arată datele. Datele publicate ieri de Grupul de Comunicare Strategică mai arată că alţi 33 de bolnavi din judeţul Hunedoara sunt internaţi şi beneficiază de tratament în spital. La nivel naţional, până ieri, 13 iulie,  au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost  externate, dintre care 21.692 de pacienţi vindecaţi şi 1.860  de pacienţi asimptomatici,  externaţi la 10 zile după depistare.
Totodată, până  în prezent, 573 de pacienţi cu test pozitiv au fost externaţi  la cerere. În aceeaşi perioadă au fost înregistrate şi 17 decese (12 bărbaţi şi 5 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Mehedinţi, Bucureşti, Mureş, Olt, Prahova şi Sibiu. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 413 noi cazuri de  îmbolnăvire.
Maximilian Gânju