18 candidați au optat pentru Serviciul Pașapoarte din cadrul Prefecturii Hunedoara. Doi au luat 10 curat, așa că urmează să se facă o departajare, dar Prefectul județului spune că serviciul își va îmbunătăți activitatea inclusiv la Petroșani.

S-a scos la concurs un post la Biroul pașapoarte, iar concurența a fost foarte mare. Asta recunoaște și prefectul, care susține că un ofițer va lucra cât de curând la acest serviciu și va suplimenta necesarul de personal.
„Acum este un post scos la concurs de ofițer. S-au prezentat 18 candidați, pe un loc. Sperăm să definităm, dar vom avea un post în plus. Încercăm să mai aducem din școală un subofițer, să vedem dacă vom primi. Sunt pentru județ, dar automat, dacă este nevoie, ajung și la Petroșani”, afirmă Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.
Tot prefectul mai spune că acum programările nu mai durează zile întregi, ori poate săptămâni și că acestea se fac chiar mai rapid, așa încât, cine se programează azi, mâine își face pașaport.
„Cred că am avut 3 sau 4 zile în acest an când am avut programări de azi pentru peste vreo 3 sau 4 zile. În rest, s-au făcut programări de pe o zi pe alta. Am organizat activitatea și a funcționat bine și chiar am avut zile la Petroșani, în Valea Jiului, la biroul care funcționează o zi pe săptămână, când au luat peste 24 de programări, uneori chiar 32”, mai spune Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.
Serviciul de Pașapoarte funcțioenaă o zi pe săptămână, joi, și la Petroșani.
Diana Mitrache