Broșura pentru admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025 va fi făcută publică de către inspectoratele școlare pe data de 13 mai, conform programului oficial stabilit. Această broșură va furniza detalii esențiale despre procesul de admitere, inclusiv numărul de locuri disponibile la liceele din fiecare județ, specializările oferite, codurile acestora și media ultimului candidat admis în anul școlar precedent.
Într-o schimbare semnificativă pentru al doilea an consecutiv, se renunță la luarea în considerare a mediei din clasele gimnaziale pentru procesul de admitere la liceu. În 2024, înscrierile pentru admiterea la liceu vor începe pe 11 iulie, urmând ca repartizarea candidaților să aibă loc pe 24 iulie, conform calendarului oficial stabilit.
Pe data de 13 mai 2024, se va face publică oferta de școlarizare și formare profesională pentru învățământul liceal, mai exact profilurile, domeniile și calificările profesionale disponibile în filiera tehnologică. De asemenea, se vor stabili codurile pentru fiecare unitate de învățământ liceal în funcție de filiere, profiluri și specializări, iar datele personale ale elevilor de clasa a VIII-a vor fi înregistrate și verificate în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).
În paralel, broșura ce cuprinde informații esențiale despre procesul de admitere va fi tipărită și pusă la dispoziție pe site-urile inspectoratelor școlare, asigurându-se astfel accesul facil al părinților și elevilor la aceste informații importante.
Monika BACIU