C ontribuția Complexului Energetic Hunedoara în sistemul energetic național este sub 1%. Datele oficiale arată că în data de 19 ianuarie, cele două termocentrale din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au contribuit cu 0,6 % la sistemul energetic național.

Data de 19 ianuarie 2021 este una de referință, dat fiind fapotul că în acea perioadă România a înregistrat cel mai mare consum de energie electrică din această iarnă.
La ora 09:20 s-a înregistrat un nivel al consumul instantaneu de curent de de 9.700 MW. Este cel mai mare nivel
din ultimul an, și aproape de recordul ultimilor 5 ani. În ianuraie 2017 s-a înregistrat un record de 9930 MW.
Potrivit datelor furnizate de Datele Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa (ENTSO-E) arată că, în 19 ianuarie 2021, în intervalul cu cel mai mare consum de electricitate al țării, termocentrala Mintia a produs la o putere de 61 MW, iar cea de la Paroșeni zero. Deci, în total, cele două centrale ale Complexului Energetic Hunedoara alimentate cu huilă extrase din Valea Jiului au produs 61 MW, adică 0,6% din consumul național de energie electrică.
În data de 19 ianuarie 2021, România a importat energie electrică pe toate granițele, asta în timp ce CEH a furnizat în sistem doar 0,6% din consum.
Cele două termocentrale ale Complexului Energetic Hunedoara au, în teorie, o putere instalată de 1000 de MW.
Monika BACIU