Ziua porților deschise agenților economici la liceu

A genții economici au venit la liceu și asta, pentru că există parteneriate în urma cărora își pot selecta viitorii angajați.

O astfel de acțiune a avut loc și la Colegiul Economic Hermes din Petroșani, acolo unde, sub egida „Ziua porților deschise pentru agenții economici”, elevii i-au primit pe cei care ar putea să le ofere un job, la finalul cursurilor.
Colegiul Economic Hermes urmărește astfel să susțină învățământul profesional, școala la finalul căreia te alegi cu un loc de muncă, unul conform competențelor dobândite aici. Și, în plus, agenții economici vin și își pot recruta personal calificat. Și exact asta au făcut. Pe de o parte, elevii și-au prezentat rețete culinare și au arătat cât sunt ei de pricepuți, iar agenții economici au putut să vadă cu cine pot să lucreze.
“Facem astfel de întâlniri pentru promovarea învățământului profesional și dual și pentru dezvoltarea parteneriatelor cu mediul
de afaceri. La ce ne ajuta?
Pe termen scurt, urmărim creșterea atractivității învățământului profesional și dual, iar pe termen lung urmărim oferirea pe piața muncii de personal calificat
în domeniile Turism și alimentație și comerț, calficările: Cofetar-patiser, Comerciant vânzător,
Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație și Bucătar”, spun cei din
conducerea colegiului.
Diana Mitrache