[ Ziua Națională, sărbătorită, dar cu restricții și maxim 200 de oameni ]

Z iua Națională va fi sărbătorită și în acest an cu restricții. Va fi luat în calcul certificatul verde și manifestările cu public vor fi organizate cu respectarea normelor de protecție sanitară și maxim 200 de oameni.

Cele câteva manifestări ce vor avea loc cu prilejul Zilei Naționale vor trebui să respecte normele de igienă, distanțarea socială și participanților li se va cere certificatul de vaccinare. Sunt reguli ce vor fi respectate în toată țara și prefectul județului Hunedoara spune că vor fi stricte. „Fiecare UAT poate să organizeze manifestări de ziua de 1 decembrie, dar cu păstrarea regulilor și aici vorbim de numărul de persoane, care trebuie să fie maxim de 200, de prezența la manifestare a celor vaccinați și cu respectarea tuturor măsurilor ce se impun de starea de alertă”, a spus Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.
Participanții sunt împărțiți în două categorii și, la manfestări pot veni, ca spectatori, și cei nevaccinați, dar, ceilalți au nevoie de pașaportul verde. „În interiorul manifestării, vom marca spațiul și vom face control la persoanele și oficialitățile care participă, pentru că trebuie să prezinte certificat verde. Spectatorii, care sunt pe margini, vor fi nevoiți doar să poarte mască și să păstreze distanțarea”, a mai precizat prefectul județului.
Ziua Națională a României nu se mai poate sărbători cu tradiționalele ceaune cu fasole și cârnați și nici cu spectacole la care să vină mai mult de 200 de oameni. Așa că, în fiecare oraș, primarii stabilesc dacă vor organiza sau nu vreo manifestare cu acest prilej.
Diana Mitrache