Viziune. CEH si CEO sã formeze o singurã entitate

Cele douã complexe energetice, Hunedoara si Oltenia, ar trebui sã formeze, în viitor, o singurã entitate. Aceasta este viziunea lui Sorin Boza, directorul general al Complexului Energetic Oltenia. Aflat în Valea Jiului în urmã cu douã sãptãmâni, acesta a subliniat cã cele douã complexe ar trebui sã se uneascã, pe viitor.

“De ce nu se gândeste cineva sã uneascã cele douã complexe pentru cã pânã la urmã, astãzi Complexul Energetic Oltenia este pe un trend bun, oamenii au obiective de performantã. Complexul Energetic Oltenia într-un an –doi intrã în stabilizare, iar, de ce nu, cineva într-un viitor sã gândeascã si la acest lucru (unirea CEH si CEO)”,  a declarat Sorin Boza, directorul general al CEO.  În timp ce CEH se afundã în datorii cu fiecare zi care trece, la Complexul Energetic Oltenia situatia este putin diferitã. Abia dupã stabilizarea acesteia vede directorul general o posibilã uniune între cele douã societãti energetice.  “Nu as putea spune cã ar afecta Complexul Energetic Oltenia pentru cã, pãrerea mea este cã într-un an-doi dacã ar veni o astfel de idee, la momentul potrivit sã nu moarã producãtorul de energie din Hunedoara. poate CEO va avea un trend pozitiv, un  exemplu bun este anul acesta, iar dacã ne mentinem într-un trend pozitiv si putem sã facem un astfel de lucru, de ce nu. E bine sã ai un singur producãtor pe cãrbune. E o viziune pe care eu asa as vedea-o, dar numai dupã stabilizarea Complexului Energetic Oltenia”, a mai spus sursa citatã. Diferentele între cele douã complexe sunt enorme, lucru stiut de toatã lumea. “E o diferentã mare pentru cã astãzi în Oltenia e exploatare de suprafatã, aici e doar subteran, deci nu sunt termeni de comparatie. E mult mai usor la noi (CEO-n.r.) din punctul de vedere al securitãtii muncii”,  a mai spus directorul Complexului Energetic Oltenia. Anul trecut a existat o propunere asemãnãtoare venitã din partea Federatiei Nationale Mine Energie. Ideea principalã a fost aceea de creare a mixului energetic. Una din propunerile comisiei este aceea de înfiintare a Complexului Energetic Valea Jiului care ar urma sã rezulte din divizarea actualului Complex Energetic Hunedoara. Complexul Energetic Valea Jiului ar urma sã fie format din minele viabile si Termocentrala Paroseni, pentru ca ulterior sã fuzioneze cu Complexul Energetic Oltenia si Portile de Fier I si II astfel încât sã fie creat mixul energetic.

Monika BACIU

4 comentarii la „Viziune. CEH si CEO sã formeze o singurã entitate

 • 17 august 2017 la 18:10
  Permalink

  Este bine sa se formeze Complexul Energetic Valea Jiului cu Termocentrala Paroseni , E M Vulcan si EM Livezeni , fara Termocentrala Mintia si nici intrun caz olteni (Complexul Energetic Oltenia) .

 • 17 august 2017 la 20:12
  Permalink

  Gandirea e cunoscuta. Pentru Paroseni ar putea fi o optiune posibila. Nu cred ca Visan e strain de subiect si din pozitia in care e poate lucra eficient la un astfel de obiectiv.
  Mintia s-ar putea sa nu mai poata recupera timpul pierdut.
  Mai trebuie sa fie de acord actionariatul privat de la CEO. Doar pentru Paroseni (eventual chiar si o parte din Mintia) s-ar putea sa fie, insa pentru mineritul din VJ nu cred ca sunt sanse prea mari.
  Si mai trebuie sa exite si acordul UE.

 • 18 august 2017 la 20:25
  Permalink

  complexul energetic oltenia a fost condus de menegeri adevarati , iar complexul energetic hunedoara de ingineri mineri care au doar privirea inteligenta

 • 18 august 2017 la 21:45
  Permalink

  Nu cred. Te inseli.

Comentariile sunt închise.