Cei care vor sã îsi recalibreze apometrele din locuinte, sau sedii de firmã, sunt nevoiti sã astepte o vreme. Laboratorul de calibrare este, în aceastã sãptãmânã, închis. Urmeazã o perioadã în care se fac demersurile necesare si abia apoi va fi reluatã procedura normalã.
„Începând cu data de 4 februarie 2019, Laboratorul de Metrologie al  Apa Serv Valea Jiului S.A. Petrosani, situat în Petrosani, str. Ion Creangã, nr. 16, îsi întrerupe temporar activitatea de verificare metrologicã a contoarelor de apã rece în vederea etalonãrii periodice”, se aratã în comunicatul remis presei de conducerea Apa  Serv Valea Jiului.
La acest centru, verificãrile sunt fãcute pe aparate omologate, conform legilor în vigoare. În conformitate cu HG 1660/2005 privind aprobarea unor instructiuni de metrologie cu modificãrile si complectãrile ulterioare –IML 3-05, articolul 12 aliniatul 2’’prezentarea la verificarea metrologicã  periodicã, constituie obligatia persoanelor fizice sau juridice care, în calitate de proprietar, utilizeazã sau încredinteazã spre utilizare mijloace de mãsurare supuse controlului metrologic legal. Proprietarul suportã cheltuielile aferente verificãrii metrologice periodice.
Dana Mitrache