Turist în Hunedoara, cu ajutorul unei aplicații pe telefon

Dacă ajungi în județul Hunedoara ca turist, poți să afli, în funcție de locul în care ești, ce obiective turistice ai la îndemână. Și cum la noi sunt de la castelul din Hunedoara, la cetățile dacice, ori Geoparcul Dinozaurilor, aplicația îți arată exact ce poți vizita și, mai ales, care este istoria locului.

Județul Hunedoara este promovat și cu ajutorul unei aplicații pentru telefonul mobil, care le arată turiștilor principalele puncte de interes în funcție de locul în care se află. Disponibilă gratuit, aplicația oferă informații despre locuri de cazare, restaurante, obiective turistice, trasee montane sau muzee din Hunedoara. Straja și Parângul, noua stațiune de la Rîușor, parcul național Retezat sau izvoarele termale de la Geoagiu Băi sunt doar câteva dintre atracțiile județului Hunedoara, promovate în cadrul acestei aplicații. La acestea adăugăm cetățile dacice, castelul Corvinilor sau cetatea Devei, turiștii sunt la un simplu click distanță. „Aplicația poate fi instalată atât în telefon, laptop, tabletă și poate fi folosită chiar în obiectiv. În momentul în care descarci aplicația, deja ești logat la absolut toate informațiile la zi din județul Hunedoara, informații pe care noi le-am cules de-a lungul timpului și în care am introdus majoritatea obiectivelor din județ. În baza unor protocoale, discuții cu primăriile, am introdus datele și când ești în obiectiv, cel mai apropiat punct de interes, ți se actualizează automat”, a declarat Radu Barb, director la Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara.
Discover Hunedoara este aplicația și oricine o poate descărca, iar mai apoi, poate ști exact unde se află și care este istoria locului.
În plus, platforma cuprinde și calendarul principalelor evenimente din județ, de la festivalul internațional de operă, până la DacFest, cel mai mare festival de reconstituire istorică, precum și multe alte date utile.
„Facem și concursuri și încercăm să vebim în sprijinul celor ce ne vizitează județul. A fost o aplicație cerută acum, mai ales de când cu pandemia, când a fost mai greu să obții un ziar, o revistă. Dar este o aplicație cerută și am promovat-o la toate târgurile de turism”, mai spune Radu Barb.
Până acum, în baza de date a aplicației sunt încărcate 400 de unități de cazare și 200 de restaurante din Hunedoara, și orice agent economic din domeniu interesat să fie înscris în aplicație va beneficia de acest serviciu gratuit.
Diana Mitrache