Turist găsit mort în Retezat

S alvamontiștii hunedoreni au căutat un turist în Retezat și, după o noapte și o primă parte din ziua de miercuri, l-au găsit decedat.
Se depărtase de grup. Alți 3 turiști cehi au fost aduși în siguranță la cabană. Un turist de 58 de ani a fost căutat cu drone de salvamontiști, după ce s-a depărtat de grup și nu a mai fost văzut. Alți 3 turiști, de naționalitate cehă, au fost recuperați noaptea trecută din zona Gura Zlata. Bărbatul, pe care l-au căutat cu dronele, însă, a fost găsit decedat în zona Porțile închise.
Echipajele Salvamont din Hunedoara au fost în alertă și au plecat miercuri dimineață să caute cu dronele un turist rătăcit în munte. Bărbatul are 58 de ani și a fost căutat toată noaptea, dar fără succes. Acesta a părăsit grupul în care se afla, marți după-amiază și de atunci nu a mai fost văzut. Noaptea trecută, o echipă de salvatori montani, de la Baza salvamont Râușor, a căutat, localizat și salvat un grup de 3 turisși de naționalitate cehă, rătăciți pe o potecă nemarcată, într-o zonă împadurită și greu accesibilă în apropiere de Gura Zlata. „Actțiunea a durat până târziu în noapte, dar cei trei rătăciți au fost predați în bune condiții la Cabana Gura Zlata”, mai spun salvamontiștii.
Diana Mitrache