Turismul la negru va fi sanctionat

Reprezentantii Ministerului Turismului au venit vineri la Petrosani unde au dat consultanta gratuita cabanierilor, pentru ca mai apoi vor face controale. Proprietarii de cabane au fost avertizati sa urmeze pasii necesari acreditarii lor, dar si asupra faptului ca statiunea Parang se va putea dezvolta daca pensiunile vor intra intr-un circuit national.

“Dupa ce isi clasifica pensiunile, vor putea intra intr-un program national depublicitate si marketing, ceea ce inseamna ca va fi foarte bine. Comisia care a venit de la Bucuresti a avut rolul de a da consultatie in mod gratuit si de a-i pune in tema pe toti cei care se afla in situatia de a nu fi  clasificati sa-si faca toate aceste documente necesare.

Ele, in noua legislatie, sunt mult mai simple si nu costa nimic. Sigur, daca ulterior, ecourile nu vor fi pozitive,

problemele vor fi mai complicate si se va recurge la amenzi pentru turismul la negru”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Cei care nu vor tine cont de sfaturile primite acum, vom putea fi sanctionati. Responsabilii de la minister au promis ca se vor intoarce in parang, dar nu ca sa dea sfaturi, ci ca sa dea amenzi. Cuantumul acestora este intre 40.000 si 50.000 de lei.

Diana Mitrache

33 de comentarii la „Turismul la negru va fi sanctionat

 • 11 martie 2012 la 19:02
  Permalink

  sa controleze pensiunea ALMA din Straja!

 • 29 aprilie 2012 la 19:54
  Permalink

  As dori sa pun o-ntebare se cunoaste faptul ca pensiuni ca :Kyfana,Casa Dode ,Casa Zarnesteana,..din Zarnesti functioneaza la negru,iar ceea ce apare pe site,nu mai este valabil cand ajungi acolo,la fata locului,si atea sunt doar 3 din ele ,cand or sa se ia masuri impotriva cestui flagel?

 • 13 mai 2013 la 23:13
  Permalink

  Anul trecut in ciuda mesajului postat nu s-au luat masuri,ba chiar mai mult atit cei de la Cabane,cit si cei de la pensiuni au facut sesizari peste tot,cu privire la acest subiect,turismul la negru a prins peste tot:Or.Zarnesti are cel putin 35 de pensiuni care au inflorit ca ciupercile,dar nici nu figureaza la Registrul Comertului sau la Ministerul Dezvoltarii si Turismului;Zona Bran-Moeciu,cred ca sunt cel putin 200 nelegale;Sibiu sunt vreo 20;Pe litoral nimeni nu stie un numar dar sunt foarte multe.Problema este ca statul pierde zi de zi,deoarece aceste pensiuni nu elibereaza factura sau bon,nu platesc nici un fel de taxa hoteliera sau impozitele.Se scriu comentarii la adresa pensiunilor legale tocmai de cei care nu au nici o autorizatie ,cu intentia de a strica imaginea acestor institutii.Cit mai trebuie sa rabdam nesimtirea celor care promit una pe site si cind ajungi acolo,toate sunt pe dos.

 • 13 mai 2013 la 23:36
  Permalink

  La un Maraton in Piatra Craiului am simtit pe pielea mea ,am cerut factura de la D-na Surdu Maria de la Pensiunea Adina-Maria,Adresa Str.Raului Nr.64 Or.Zarnesti,dar nu putea sa-mi ofere,am ramas doar o noapte pina la urma ,La fel s-a-ntimplat si la Casa Zarnesteana,La kyfana ,unde prieteni de ai mei au cerut factura,de abia a doua zi inainte de concurs am plecat sa gasim alta locatie ,si spre surprinderea mea si a prietenilor,la Pensiunea Irina Zarnesti ,care poate oferi factura si bon,fiind clasificatala doua**,Adresa Str.Raului Nr.62,doamna Coltea Irina mai avea camere libere,avea clienti foarte putini desi capacitatea este de 45 de locuri,familia dnei a facut n imprumuturi la banca,ca sa modernizeze corpul unu,a schimbat mobilier,a amenajat interiorul cladirii din nou,a schimbat centrala termica,frigider,ba chiar a construit inca un corp cu bai pt.ca corpul vechi avea bai comune,acesta fiind deschis in anul 1995,colac peste pupaza,autoritatile o obliga sa-si monteze mai nou in cladire sistem de supraveghere,pt.ca cel de alarma deja este si functioneaza.Asta nu este ceva de bun augur in special pt.noi turistii.Iar la Gura Raului,care este mai in sus spre Piatra craiului ,sunt cele mai proaste conditii posibile,lucru care se-ntimpla cam pe la toate cabanele vechi din pricina unor administratori care sunt acolo doar cu numele.Rusine pt.ca o mai spun odata ,nu toti putem fi prostiti de acesti asa zisi patroni,de pensiuni.

 • 29 octombrie 2013 la 12:47
  Permalink

  Cred ca Radu Filip este aceeasi persoana care a scris prezentarea pensiunii Irina din Zarnesti, stilul in care sunt scrise, prezentarea unor detalii care nu intereseaza pe nimeni, punctuatia cam ciudata. Probabil este chiar proprietarul.
  Acum, eu ca turist, inteleg doar ca cei de la Irina au boala pe cei de la celelalte pensiuni din Zarnesti.
  Ca sa nu creez confuzie printre turisti eu am stat in Zarnesti pana acum doar la Kyfana si la Irina. Nici la una, nici la cealalta nu am primit bon fiscal pe banii dati, n-am mai intrat in detalii de genul emiterii unei facturi ca nu am avut timp.

 • 5 noiembrie 2013 la 08:41
  Permalink

  D-l Costin,noi nu scriem comentarii ,din pacate sunt fiul D-nei Irina de la Pensunea Irina Zarnesti,dar se pare ca altii o fac,fara oprire ,nu numai pe acest site,ci si pe altele,astazi voi incerca sa aflu citeva ip-uri,ca sa nu mai creem confuzii,in rindul vostru,al turistilor!Inca ceva ,sa cereti,data viitoare factura si bon asa cum,au facut si ceilalti,sau mai simplu,nu ne mai vizitati.

 • 5 noiembrie 2013 la 18:46
  Permalink

  Prezentarea Pensiunii Irina Zarnesti ,este scrisa de un moderator specializat,care lucreaza la o firma de turism,cit despre acest Radu Filip,nu stiu cine este ,dar cu privire la pensiunile la negru,sa stiti ca chiar este un fenomen ingrijorator,nu numai in localitatea noastra.Probabil ca ,acum dupa ce se va introduce Impozitul Forfetar ,ucrurile se vor schimba!Dar daca ,tot a-ti vorbit,mai sus sunt curios,oare citi din cei care detin pensiuni platesc taxa hoteliera,mediu si multe altele!

 • 4 mai 2014 la 18:19
  Permalink

  NU TE SUPARA DOMNULE RADU FILIP,DAR AM DE FACUT CATEVA PRECIZARI IN LEGATURA CU SESIZARILE DUMITALE,PLANGERILE SI GRIJA BUNASTARII STATULUI NOSTRU CARE, PE ZI CE TRECE NE INFUNDA IN DATORII DE NICI COPIII COPIILOR COPIILOR COPIILOR NOSTRII NU APUCA SA LE PLATEASCA.CRED CA TU DRAGA DOMNULE TREBUIE MAI INTAI SA INVETI SA SCRII CORECT INAINTE DE A POSTA CEVA.AM FOST LA VREO 4 PENSIUNI DIN ZARNESTI SI TE POT CONTRAZICE CU PROBE, CA, POZELE SAU PUBLICITATEA ACESTOR PENSIUNI SUNT CONFORME CU REALITATEA.PRECIZEZ FAPTUL CA, DE LA FIECARE PENSIUNE UNDE AM FOST CAZATI AM PRIMIT FACTURA.ZARNESTIUL ESTE UN ORAS IN DEZVOLTARE SI M-AM BUCURAT CAND AM VAZUT CA TINERI CU VIZIUNI CLARE ASUPRA VIETII AU REUSIT SA SE DESCURCE.INTR-O TARA UNDE STATUL NU TE AJUTA CU NIMIC, VII TU SI FACI COMENTARII COMUNISTE CARE NE DETERIOREAZA NATIA.CATA TREABA AI AVUT SA TE INTERESEZI DE FIECARE ZONA IN PARTE,DE NUMARUL DE PENSIUNI LA NEGRU MA FACE SA CRED CA NU ESTI DECAT O PERSOANA CARE NU ARE NICI UN SCOP IN VIATA(STII TU :CAINELE MOARE DE DRUM LUNG SI P….. DE GRIJA ALTUIA).RUSINE SA ITI FIE TIE CA MAI EXISTA OAMENI CU O GANDIRE CA A TA.HAI IESI AAACCCCCCCCAAAASSSSSSSS.

 • 16 mai 2014 la 09:36
  Permalink

  Zarnestiul din punct de vedere turistic ,este in cadere libera!Nu mai intrati sa scrieti comentarii,daca habar nu aveti ,ca unii dintre noi cei care detinem pensiuni in localitatea Zarnesti,am cerut deja insolventa!Deci astia care va credeti cineva,sa stiti ca autoritatile ,nu au facut inca nimic,dar le place sa ceara tot felul de taxe,care nu-si aveau rostul.Sa va dau citeva exemple,lipsa canalizare,cinematografe,piete,sali de conferinta,ale orasului,fara cele din pensuni,pirtie de schi,si as putea sa continui!Cei care scrieti aici ,va faceti doar de ris!Inca ceva d-l Radu Filip are dreptate 100%,au aparut pensiuni la negru caciupecile ,in zona,acoperite de primarie ,chiar

 • 16 mai 2014 la 11:45
  Permalink

  Am facut ceva greseli gramaticale,dar mai am ceva de spus,prostul ,dupa ce ca-i prost,mai este si fudul.Asta ca raspuns la jigniri! Inca ceva,vom afla cine-i aceasta madame Maria,si multe alte ip-uri in scurt timp.Reprezentant control zonal Turism,Zona Bran-Moeciu-Zarnesti-Poiana Marului-Rsnov!Si da detin,o pensiune in zona Plaiul Foii,pe care am trecut-o in insolventa ,si intentionez ,sa o vind!

 • 17 mai 2014 la 15:16
  Permalink

  Dna Maria ,eu unul inteleg ca va place sa jigniti,numai ca nu sunteti la subiect ,ci deviati.Eu detin o pensiune la Bran,mai exact Poarta Bran,am bagat o gramada de bani in vize,iar din anul 2011,turismul a luat-o in jos,sunt luni in care nu avem pe nimeni,la locatia noastra,asa ca nu mai vorbiti in plus.Probabil ,va deranjeaza ce a scris d-l Filip,pt.ca sunteti unul din cei vizati ,un proprietar ,care probabil inchiriati turisti la negru.Aceasta practica a luat amploare peste tot.V-as sugera sa nu mai intrati pe astfel de forumuri,pe viitor,pt.ca va dati de gol ,si doar atit!

 • 18 mai 2014 la 15:13
  Permalink

  D-l Inspector Clinciu,va rog sa treceti la fapte si sa faceti putina curatenie.Poate ca data viitoare nu va mai avea curaj aceasta madame Maria,sa comenteze,in plus!

 • 18 mai 2014 la 15:39
  Permalink

  De acord cu d-l Cristian,treceti la fapte.Noi cei de la Pensiunea Irina,ne-am saturat sa fim acuzati pe nedrept,ca noi scriem ,sau mai nou,noi facem reclamatii

 • 18 mai 2014 la 15:43
  Permalink

  Inca ceva,si daca aflam ca ,chiar sunt, aceste Pensiuni nelegale,vai de capul acestor proprietari ce-i asteapta!Prea ne-au scos unii tapi ispasitori,asta nu-i ceva de iertat,prea curind!

 • 19 mai 2014 la 08:47
  Permalink

  Din pacate,in momentul de fata ,chiar stiu cine este d-na Maria,nu este foarte greu sa afli n ip,chiar si daca ar trece semnalul printr-un router.Pe mine insa ma deranjeaza altceva,pe indicatoarele Orasului ,sunt trecute multe pensiuni,care de prin anul 2009 nu mai exista in baza de date a Registrului Comertului,dar inca fac turism.Oare cum este posibil ,sa ceri insolventa si lichidarea ,sa-ti iei firma jos ,si totusi sa primesti turisti.Iar altii sintem controlati,cind ne este lumea mai draga?

 • 19 mai 2014 la 08:58
  Permalink

  Vedeti sa nu-ncep eu sa dau nume ,inspectorilor,ca a-ti cam merita,stiti voi despre care vorbesc.Mi-ati trimis,pe cap judiciarul si multi alti inspectori,numai ca atunci cind au vazut Certificatul constatator,si Clasificarea,sau cam inmuiat.Am aflat pe loc,cine-mi vroia binele!Nu-i nimic,o sa va raspundem cu aceeasi moneda!Proverbul cu prostul vi se potriveste multora,va stiti voi care!

 • 19 mai 2014 la 09:06
  Permalink

  Mintile luminate discuta idei;mintile mediocre discuta evenimente;mintile mici discuta oamenii!In cazul unora dintre voi,chiar se aplica acest proverb!

 • 19 mai 2014 la 09:15
  Permalink

  Madame Maria,va rog vedeti-va de magazin si de asa zisa pensiune,si nu va mai bagati nasul in treburile altora!Sper ca m-am facut inteles!

 • 26 mai 2014 la 11:11
  Permalink

  Nu este adevarat,aici pe acest forum ,se minte.Am clasificare,si magazinul este cit se poate de legal!

 • 26 mai 2014 la 11:12
  Permalink

  D-na Maria dvs credeti ce spuneti,ca noi ceilalti nu prea va credem!

 • 26 mai 2014 la 11:14
  Permalink

  Nu este adevarat,magazinul siPensiunea sunt legale!

 • 26 mai 2014 la 15:02
  Permalink

  D-na Maria,de la doi pasi mai jos ,de noi.Pe noi nu ne intereseaza pozitia sau parerea dvs si a membrilor familiei dvs.Ca sa ajungeti macar un procent de 1 % la nivelul nostru,mai aveti de muncit si de invatat inca,cu ce se maninca comertul si turismul.Va rugam pastrati-va calmul,si nu mai intrati pe forumuri,noi nu avem nevoie sa fim prieteni cu voi vreodata.Invidia asta e boala grea,si nu este problema noastra, ci a ta,si a familiei tale!

 • 27 august 2014 la 08:55
  Permalink

  Mai nou in Zarnesti ,sunt o multime de pensiuni,care s-au inscris in program pe legea veche,acestia sunt aproape nelegali,deoarece nu pot oferi factura,si mai strica si preturile.Un bun exemplu ar fi pensiunea Adina Maria sau Casa Dode,a doua nu mai are nici macar firma pe poarta.Acesti proprietari lucreaza foarte ieftin,dezavantajind proprietarii pensiunilor legale,si punindu-i intr-o imagine proasta.Lucrez la un ziar de turism,si credeti-ma in curind se va afla despre aceste practici!

 • 17 septembrie 2014 la 18:13
  Permalink

  Cei care publica comentarii in numele meu sunt rugati sa ma contacteze la adresa de email:ccoltea@hotmail.com.Adevaratul Ciprian de la Pensiunea Irina Zarnesti!

 • 20 septembrie 2014 la 17:40
  Permalink

  Sau ia sa vedem,ce-ar fi sa ma sunati la nr.0747430493.Daca va doare capul,ce fac altii,mai bine nu mai scrieti,si mai ales sub pseudonim!

 • 17 noiembrie 2014 la 08:34
  Permalink

  D-l Ovidiu,sunt d-l pe care l-ati ntilnit,ceva cu renovarea cabanei.Acuzati pe cine nu trebuie.Eram de fata cind Coltea Vasile din Grui v-a injurat, si a vorbit cu dvs in limba engleza.Omul e nebun,are si carnet,stie engleza la perfectie deoarece a lucrat in suedia citiva ani!E posibil chiar si comentariie sa le fi scris.DE asemenea a vrut sa o pacaleasca si pe d-na Irina!

 • 27 decembrie 2014 la 10:46
  Permalink

  Referitor la ce s-a scris,putin ma intereseaza cine scrie.Si din punctul meu de vedere,cei care scriu sunt niste prosti cu diploma inca!Aveti ceva de spus ,spuneti-i omului in fata,sau nu mai va cazati la noi!

 • 24 martie 2015 la 09:00
  Permalink

  Asa ca fapt divers,nu cred ca va doriti,sa spun cite stiu despre cum se face turism la Zarnesti,si cum cei din Consiliu acopera Pensiunile nelegale!

 • 3 august 2015 la 08:28
  Permalink

  Ma uit pe comentariile de mai sus,si fara suparare d-na Maria,persoana la care d-l Ovidiu si angajatele sale ne trimite ,sa facem cumparaturi,nu mi s-a parut asa de interesant magazinul dvs ,iar felul in care vorbiti,lasa de dorit.Cit despre Cabana Gura Raului,apropo sunt din Galati,cred ca asa antichitate si cu conditii mai proaste n-am intilnit inca,la fel si personalul,cred ca nu sunt calificati pentru asemenea activitate.Am fost prostiti cu un pret ieftin,dar va spun nici banii aia nu-i meritati!Din ce an este aceasta cabana nerenovata,ca doamne fereste,nici in cel mai prost hotel din Romania nu am vazut asa ceva,gratar de lemn in cada de dus,in loc de faianta in unele locuri in baie este glet dat,mai mult de o priza nu gasesti in camerele alea,lustrele si usile sunt o gluma,la fel si geamurile.Ma intreb cine a clasificat aceasta cabana?Internet nu,tv,numai in sala de mese.In ce an suntem?Inca ceva ,daca doritisa va mai calce cineva usa,poate mai si modernizati ceva!Ca a doua oara, fara nici o suparare,mai bine dorm la cort ,decit acolo!

 • 6 aprilie 2019 la 08:29
  Permalink

  S-au spus multe despre anumite pensiuni.Din intimplare chiar ma fost cazat la unele dintre acestea:Cabana Gura Raului,mai mult de o stea nu merita;Pensiunea Irina-ar merita mai multe stele decit este clasificata,oamenii aia chiar au renovat si Irina 1 anul trecut;Pensiunea Adina Maria-cam 2 stele;Doi Crai-2 stele cu indulgenta,Hora cu Brazi-3 stele chiar merita.Nu am fost cazat in alta parte asa ca nu pot da si alte replici!

Comentariile sunt închise.