Turismul din Straja afectat de pandemie

Chiar dacă sezonul de iarnă din staţiunea montană Straja a fost unul foarte bun, în ceea ce priveşte sezonul de vară planează incertitudinea.
Atât persoanele care deţin pensiuni în staţiune, cât şi angajaţii au avut de suferit în această perioadă. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, speră ca sezonul de vară din Straja să nu fie pierdut mai ales că există semnale că vor exista tabere pentru copii în această vară, acestea respectând toate regulile de distanţare socială.
”În această perioadă de timp cabanele nu au funcţionat pentru că nu au avut voie. În acest moment am înţeles că s-ar mai deschide câteva care au tabere şi care au reuşit să rezolve problema distanţări sociale între copiii care vor veni. Cred că odată cu trecerea timpului se va deschide şi acest sector al turismului. Sperăm ca sezonul de vară să nu fie pierdut, dar trebuie să respectăm regulile care au fost impuse chiar dacă eu consider că aceste reguli sunt exagerate”, a declarat Lucian Resmeriţă primarul municipiului Lupeni.
Complexul turistic este format din 210 cabane, case de vacantă, pensiuni şi vile. Dintre acestea, 70 sunt omologate cu 1, 2, 3 şi 4 stele. Straja a fost declarată staţiune turistică locală în anul 2002, potrivit H.G. 1110 din 20 octombrie 2002. Principalele forme de turism practicate sunt turismul de recreere (de weekend) şi odihnă, incluzând drumeţii şi sejururi; turismul sportiv – cu practicarea  sporturilor de iarnă (schi alpin, schi fond, snow-boarding, sanie, alpinism etc); practicarea unor sporturi extreme: zborul cu parapanta, mountain-bike. Există numeroase posibilităţi de cazare şi masă cu standarde superioare şi medii,  vile, pensiuni şi cabane particulare.
Cosmin BACIU