Î n județul Hunedoara încă nu s-a înregistrat, oficial, niciun caz de infectare cu noua tulpină a coronavirusului. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Hunedoara menționează că au fost trimise la secvențiere mai multe probe, pentru care se așteaptă rezultatul.

”Încă nu au venit probele de la secvențiere. Oficial nu avem nicio persoană infectată cu Omicron, însă, nu este exclus ca astfel de cazuri să existe, dată fiind creșterea semnificativă a numărului de noi cazuri zilnice”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat astăzi, 7 ianuarie 2022 confirmarea a 112 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului SARS-CoV-2. Numărul cazurilor de infectare confirmate la nivel național cu varianta OMICRON se ridică la 295.

Centre de evaluare pentru pacienții cu COVID din județ
Î n nouă unități medicale din județ vor fi amenajate centre de evaluare pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Încă mai sunt câteva etape de urmat, iar în câteva zile, centrele de evaluare vor fi funcționale, astfel încăt aici să se adreseze persoanele care au fost confirmate cu COVID. ”Vom avea nouă centre de evaluare în județ. Urmează să fie eliberate avizele de funcționare. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate urmează să încheie contractele pentru partea de finanțare a centrelelor de evaluare”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a informat urmează să fie disponibilă o hartă interactivă cu centrele de evaluare a pacienţilor COVID. Pe această hartă ar urma să fie indicate şi toate centrele de testare, pe măsura semnării contractelor aferente de către medicii de familie.
Monika BACIU