Transportatorii de persoane, verificati de politistii hunedoreni

Accidentul teribil de la Mioveni, în urma cãruia zeci de persoane au fost rãnite dupã ce douã autobuze s-au tamponat, a determinat IPJ Hunedoara sã verifice modul de efectuare a acestui serviciu pe raza judetului.

Astfel, efectivele de politie rutierã din judetul Hunedoara au derulat o actiune de verificare a autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane, în cadrul actiunii fiind controlate peste 120 autovehicule cu capacitatea mai mare de 8+1 locuri.  În urma verificãrilor efectuate, politistii rutieri a constatat 47 de abateri, dintre care 45 privind nerespectarea normelor rutiere si 2 privind nerespectarea legislatia care reglementeazã transporturile rutiere.  Politistii au descoperit autovehicule care fãceau transport de persoanã cu defectiuni tehnice la sistemul de iluminare semnalizare ori cazuri în care autovehiculele destinate transportului public de persoane nu erau echipate cu anvelope de iarnã.

”Un caz relevant ce a pus în pericol siguranta pasagerilor transportului public de persoane este cel depistat de politisti în data de 24.11.2016,  la ora 18:12, pe DN 68 A, când din cauza lipsei de la bordul un autobuzului apartinând unei societãti comerciale ce efectua transportul muncitorilor a înregistrãrilor tahograf, politistii nu au putut stabili activitatea conducãtorului auto, în sensul respectãrii perioadelor de conducere, odihnã si repaus sãptãmânale. În acest caz, politistii au sanctionat societatea comercialã detinãtoare a autobuzului cu care se efectua transportul de persoane (care detine licentã pentru acest tip de transport), cu amendã în valoare de 4.000 de lei”, a precizat subcomisarul Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Maximilian Gânju

Un comentariu la „Transportatorii de persoane, verificati de politistii hunedoreni

  • 27 noiembrie 2016 la 22:19
    Permalink

    De ce nu verifica si ZMK -ul care oe traseul Petrosani-Uricani circula cu oamenii in picioare ingramaditi ca sardelele? Au niste preturi de transportatori de lux dar calitatea transportului si moralitatea soferilor este sub orice critica. Doamne fereste de un accident ca atunci cine va plati? Oare chiar cei vinovati? Mergeti dinineata la ora 6- 7 in statii la Vulcan sa vedeti cum merg masinile de la ZMK catre Petrosani si o sa va lamuriti tovarasi politisti.

Comentariile sunt închise.