Tirul care a alungat turistii locomotivei

”De circa o lunã si jumãtate, acest tir cu numãr de Arges stationeazã în Petrosani-Nord. Vin destul de des cu nepotul meu, aici, la locomotiva de la pasarela spre garã, care acum practic nu se vede pentru cã tirul se aflã exact în fata ei. Respectivul tir pare abandonat…” – Costel Postolache, consilier municipal, Petrosani.
”Am oprit în parcarea de lângã fântâna artezianã situatã la intrarea în Petrosani si am vrut sã vedem si noi vestita voastrã locomotivã pusã în plin oras, dar nu am gãsit-o. Ni s-a spus cã este undeva lângã gardul care separã soseaua de zona gãrii…” – ne-au spus trei turisti veniti din zona Sibiului, care ne-au oprit pentru a se informa cu privire la locomotiva cu pricina, montatã cu prilejul centenarului Depoului Petrosani. Le-am arãtat-o, acolo, ascunsã dupã un tir…
Despre tirul ancorat bine de sol, dovadã cã are de gând sã stea mai mult timp în acel loc, ne-a dat informatii chiar un consilier municipal, Costel Postolache. La rândul sãu acesta si-a pus întrebãri de genul cine si de cea asa.
”De circa o lunã si jumãtate, acest tir cu numãr de Arges stationeazã în Petrosani-Nord. Vin destul de des cu nepotul meu, aici, la locomotiva de la pasarela spre garã, care acum practic nu se vede pentru cã tirul se aflã exact în fata ei. Respectivul tir pare abandonat. Ce-i cu el de atâta vreme? De ce n-a fost tractat, dacã este defect, într-un loc, o stradã lateralã, nu stiu. Totusi sã-l lasi pe strada principalã nu-i în regulã ” – a declarat Costel Postolache, consilier municipal, Petrosani.
Si asa, din cauza unui tir, respectivul obiectiv este pãgubit de privirile turistilor si la adãpost pentru ca ”magnetii” sã actioneze linistiti.
Ileana Firtulescu