Tineri seropozitivi, comemorati la Petrila

Au ajuns un nume pe un afis. Mai multi tineri seropozitivi si zeci de voluntari marcheaza trecerea in nefiinta a colegilor lor care s-au stins in Valea Jiului din cauza virusului HIV.

Au trecut in nefiinta, dar de ei isi aduc aminte cu drag toti cei care i-au cunoscut. Cinci  tineri din Valea Jiului au pierit in ultimul  an din cauza ca erau infestati cu HIV, iar asta pentru ca nu si-au urmat corect tratamentul. A fost vina unui sistem gresit calat pe probleme birocratice, iar tinerii nu au mai rezistat luptei pe care o dadeau cu moartea. „Au intrerupt tratamentul. A fost perioda aceea, anul trecut,cand, o saptamanaluau tratament, treinu, iar una da, alte trei nu si din cauza asta credem noi, au murit”, a declarat Dorina Ignat, presedinta Asociatiei AntiSida „Noua Speranta” din Petrila. In memoria lor, colegii din Petrila fac sambata o slujba la biserica. Acolo le va fi pomenit numele si pana sambata seara numele fiecaruia va fi trecut pe un afis, alaturi de celelalte nume care s-au stins. „Astazi, suntem adunati aici sa scriem numele celor decedati. An de an il completam. Avem 4 decedati. Vom avea o slujba la biserica si vom aprinde lumanari”, a mai spus Dorina Ignat. Sute de lumini vor forma sambata seara o funda de foc, in memoroia celor care nu am mai putut sa lupte cu boala. La Petrila sunt asteptati sa le fie aproape toti cei care cred cale pot intinde o mana de ajutor.

 

Diana Mitrache

 

3 comentarii la „Tineri seropozitivi, comemorati la Petrila

 • 1 decembrie 2012 la 11:23
  Permalink

  este greu ca pana-n secolul 21 nu s-a creat un medicament pentru a starpi asa ceva boala asta,oameni acestia se casatoresc intre ei.UN antivirus se descopera tot felul de medicamente si unul pt asa ceva nu eu cred ca este o conspiratie internationala si din cate am auzit eu vine din afara nu a existat in Romania.

 • 1 decembrie 2012 la 11:28
  Permalink

  Defat sunt multe povesti de exemplu studenti straini arabi,africani etc care veau sa studieze in Romania in pereoada aniloe 70 80 si se cu Romance chesti si in spitale le facea injecti cu acesi seringa si ac hoo ho

 • 1 decembrie 2012 la 11:42
  Permalink

  Mai este una la inceputul anilor 90 si 2000 cand copi se internau pentru o boala si plecau cu asta ce scrie la titlu daca parinti naveau bani sai de un pat mamei, faceu injecti cu acelasi ac de seringa cu aceiasi seringa era criza pe plan spitalicesc la asa ceva in perioada aceia era un sistem insalubru

Comentariile sunt închise.