Tiberiu Iacob Ridzi, la summitul pentru ReConstruirea Europei

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, se aflã la Bucuresti unde are loc cel de-al 8-lea Summit european al regiunilor si oraselor. La eveniment participã si comisarul European, Corina Cretu. Înaltul oficial european va sustine unul din discursurile principale din cadrul reuniunii, având ca temã consolidarea politicii de coeziune în UE, si va dezbate cu reprezentantii autoritãtilor locale si regionale beneficiile aduse de fondurile structurale si de investitii europene.
„Politica de coeziune are un rol esential în consolidarea economicã si socialã a tuturor regiunilor din UE. Cetãtenii, regiunile si orasele au fost întotdeauna punctul central al acestei politici si au beneficiat în mod direct de aceasta. În perioada actualã de programare, politica de coeziune oferã regiunilor multiple posibilitãti pentru a face fatã diverselor provocãri cu care se confruntã, precum si pentru asprijini potentialul lor unic de dezvoltare. De asemenea, orasele si autoritãtile locale contribuie la dezvoltarea armonioasã a Europei. În prezent, peste 1.000 de strategii teritoriale si locale din întreaga Uniune Europeanã beneficiazã de un sprijin financiar de peste 30 de miliarde de euro, ceea ce reprezintã aproximativ 10% din bugetul politicii de coeziune pentru perioada 2014 – 2020”, a tinut sã sublinieze comisarul european Corina Cretu în legãturã cu tema principalã a evenimentului. Presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker si prim-vicepresedintele Frans Timmermans se vor adresa participantilor la evenimentul bianual, ce are loc în acest an în capitala României, prin intermediul unor mesaje video privind rolul important detinut de orase si regiuni în procesul democratic de decizie din Europa.
Al 8-lea Summit european al regiunilor si oraselor este organizat de Comitetul Regiunilor în cooperare cu Presedintia românã a Consiliului UE. Acesta va reuni lideri europeni, nationali, regionali si locali de pe întregul continent pentru a dezbate viitorul Europei si modul în care cetãtenii se pot implica activ în proiectul constructiei europene, prin intermediul autoritãtilor locale si regionale.

În cadrul summitului va fi adoptatã o declaratie a liderilor regionali si locali privind viitorul Europei, expresie a opiniilor acestora în perspectiva alegerilor europene si a unui nou mandat al institutiilor europene.
Cosmin BACIU

9 comentarii la „Tiberiu Iacob Ridzi, la summitul pentru ReConstruirea Europei

 • 14 martie 2019 la 19:35
  Permalink

  N-are treaba in Petrosani, totul e perfect, secretarul primariei suspendat, seful SPADPP la fel, e perfect….
  Cine mai urmeaza????

 • 14 martie 2019 la 23:02
  Permalink

  Merge doar sa cheltuie ! In rest nu v-a rezolva nimic ptr ca nu vrea si nici nu-i pasa ! Un zero de „Primar”!

 • 15 martie 2019 la 05:35
  Permalink

  sa vede dupa cum arata zona unde este el „gospodar” cam ce realizari are….investitii- 0….investitori externi care sa investeasca in ceva lanturi hoteliere internationale ,fabrici ,locuri de munca…atragerea unor firme de productie in zona ….nimic …0 …barat….o zona sedata definitiv…. o zona care fara ajutor de la bugetul de stat nu si-ar putea plati nici lumina stradala……au ajuns zone uitate de dumnezeu din fundul moldovei „de dupa dealuri ” sa isi creeze parcuri industriale si sa isi atraga fabrici si investitori internationali…..iar valea jiului …care e la 3 ore distanta de iesirea din tara sa se scufunde complet ….astea sunt relizarile marilor vostri primarii..care au avut „n”mandate si „n” ani la dispozitie…..tinand cont ca au avut parte de interesul unor firme de a investi in zona …iar acele investitii le-au pierdut.. ar fi cazul in al 12-lea ceas sa va desteptati asupra celor ce ai alegeti….daca nu vreti sa dispareti complet de pe harta……depopularea masiva tocmai a inceput puternic

 • 15 martie 2019 la 08:44
  Permalink

  El(primarul Ridzi) sa reconstruiasca Petrosaniul, ca de Europa are cine sa se ocupe…

 • 15 martie 2019 la 10:37
  Permalink

  Baaaa Ritzi las-o dracului de politica de coeziune si mai fa ma ceva in oras ,ca arata ca un cur de baba .Ai luat-o pe urmele lui Avram Iancu,mai mult calatoresti decat muncesti.Ne faci orasul de rasul tuturor.Te-ai uitat, mai primare in ce hal arata cladirea primariei?Scocuri si burlane rupte iar apa de ploaie a curs si a inegrit peretii.Chiar intrarea principala arata ca o gura de canal ,cu peretii stropiti cu noroi.Usa de la intrarea catre casa casatoriilor are geamurile supermizerabile.Daca Primaria arata asa ,cum vrem sa arate orasul.Ba Ritzi cu politici de coeziune nu se zugr?vesc cladirile,nu se aduna gunoaiele nu se curata buruienile.Pune mana si scoateti puturosii aia de functionari din birouri si mai da si tu o raita prin oras ,ca nu te platim ca turist si baiat gigea.

 • 15 martie 2019 la 12:44
  Permalink

  cainii latra ursul merge

 • 15 martie 2019 la 18:15
  Permalink

  Ba ala care scrii ca ursul merge ,cu siguranta esti unul care i-l mirosi la coaie pe Ritzi.Ori i-o sugi ,ori i-l pupi in cur .Tot la coaie ajungi cu nasul.
  Daca ai sange in instalatie da-ti numele ca mine javra.

 • 15 martie 2019 la 19:13
  Permalink

  apa trece, pietrele raman……

 • 16 martie 2019 la 18:18
  Permalink

  Luca Jianu.Ai spus lucrurilor pe nume.Perfect adevarat.Panaramelor de prin birourile primariei le tremura si chilotii. Toti se dau super stresati Le-au marit salariile.tin cu dintii de scaune.
  .

Comentariile sunt închise.