Termocentrala Mintia nu are carbune

CFR Marfã refuzã sã mai transporte huila din Valea Jiului spre termocentrala de la Mintia. Municipiul Deva ar putea rãmâne fãrã apã caldã si cãldurã.
Cauza este stocul redus de cãrbune din depozitele termocentralei. În plus, CFR Marfã, unul dintre creditorii principali ai Complexului Energetic Hunedoara, refuzã sã mai transporte huila din Valea Jiului spre termocentrala Mintia.
La Mintia functioneazã un cazan al unui grup energetic, iar potrivit sindicalistilor, cãrbunele mai ajunge doar douã zile.
“Am avut astãzi discutii cu o delegatie a conducerii Termocentralei Mintia, referitoare la asigurarea apei calde si agentului termic pentru cetãtenii Devei. Termocentrala Mintia furnizeazã apã caldã si agent termic pentru aproximativ 4.500 de apartamente din Deva, pentru scolile si grãdinitele din municipiu, pentru Spitalul Judetean de Urgentã si pentru aproximativ 300 de agenti  economici din oras. Termocentrala Mintia traverseazã o perioadã financiarã dificilã, fiind pusi în situatia de a nu mai putea transporta cãrbune din Valea Jiului din cauza datoriilor pe care le-au acumulat la CFR Marfã.  I-am prezentat telefonic ministrului Transporturilor, domnul Lucian Bode, aceastã situatie si  încercãm împreunã, pe toate cãile posibile legal, sã esalonãm datoria Termocentralei Mintia fatã de CFR Marfã, astfel încât devenii sã nu aibã de suferit”, a declarat primarului municipiului Deva, Florin Oancea.
Sindicalistii de la termocentralã mai spun cã huila extrasã din minele din Valea Jiului este insuficientã, în conditiile în care necesarul pentru a functiona este de 2500 de tone pentru functionarea unui bloc. Circa 1300 de tone de huilã produc zilnic cele 4 unitãti miniere din Valea Jiului. La Deva mai sunt circa 5000 de abonati la apã caldã si cãldurã.
Cosmin BACIU

4 comentarii la „Termocentrala Mintia nu are carbune

 • 13 noiembrie 2019 la 20:32
  Permalink

  De ce va faceti probleme???…totul se va rezolva…marele Sef al Complexului va lua taragotul si saxofonul din dulap si le va face celor de la CFR Marfa o cantare mai ceva ca la nedeia jienilor…Daca meserie nu e nimik nu e…

 • 14 noiembrie 2019 la 07:37
  Permalink

  Oricum , CEH-ul nu produce carbune , deci nu e nimic de transportat !

 • 14 noiembrie 2019 la 09:26
  Permalink

  mintia trebuie trecuta pe gaz dar pana atunci „INCHISA”

 • 14 noiembrie 2019 la 09:50
  Permalink

  devenii nu au auzit de centrale de apartament pe gaz?

Comentariile sunt închise.