Termocentrala Mintia arde pãmânt în loc de carbune

Acuzatii extrem de grave la adresa conducerii termocentralei Mintia. În cazanele de la Mintia ar arde pãmânt în loc de cãrbune. Sindicalistii de la Deva acuzã conducerea termocentralei de sabotaj.
”De la Voievozi, Oradea, se aduce pãmânt în loc de cãrbune, modificãrile pentru trecerea la cãrbune fãrã sulf si conformarea la mediu au fost încetinite, iar acum lipsa personalului pe sectiile cele mai importante, exploatarea Termomecanicã si Electricã, riscã sã ne oblige sã oprim de bunã voie centrala”, spune Cristian Istoc, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara de la termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara.
Sindicatul Solidaritatea Hunedoara aduce la cunostinta opiniei publice si a autoritãtilor statului faptul cã Termocentrala Mintia este supusã unui nou sabotaj, venit chiar din partea conducerii acesteia, prin lipsa asigurãrii personalului necesar pentru functionarea în conditii normale a activitãtii de productie si întretinere a instalatiilor energetice.
”Principalii vinovati pentru neasigurarea si completarea necesarului de personal pe termen scurt, mediu si lung se aflã încã la conducerea termocentralei. Asadar, pe lângã faptul cã Termocentrala Mintia nu a putut functiona în aceastã iarnã la capacitate maximã din cauza lipsei stocurilor de cãrbune, lucru ce a dus la realizarea unor venituri mult sub cele posibile, riscã acum sã îsi opreascã activitatea din cauza lipsei de personal fãrã ca responsabilii sã fie trasi la rãspundere. Conducerea termocentralei refuzã sã întocmeascã Planul de reorganizare pentru Termocentrala Mintia, care ar permite darea în platã a activelor viabile, cu toate cã pe data de 18.02.2020 au primit aceastã sarcinã chiar în cadrul Comisiei de Dialog Social care a avut loc la Prefectura Hunedoara”, mai aratã Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.
În acest sens, Sindicatul Solidaritatea Hunedoara cere Guvernului României implicarea de urgentã pentru numirea unei echipe competente la conducerea Termocentralei Mintia care sã opreascã „detonarea” judetului Hunedoara. Cei de la Sindicat sustin cã vor depune plângeri penale pe numele celor care se fac vinovati de situatia actualã a CEH.
Cosmin BACIU

6 comentarii la „Termocentrala Mintia arde pãmânt în loc de carbune

 • 4 martie 2020 la 19:12
  Permalink

  cum draq mai functioneaza?ne omoara incet incet copii si nepotii

 • 4 martie 2020 la 19:52
  Permalink

  Astia au cumparata carbune de la mafia tiganeasca a furaciosilor de carbune. 🙂
  Lasand gluma la oparte si eu intr-un an am ars in tercota piatra de pe terasamentul caii ferate. [piatra data prin praf de carbune si motorina]
  Tiganii mi l-au vandut ca si carbune si eu ca un trancalau l-am cumparat, pentru-ca minele din valea jiului nu vand carbune pentru populatie.
  Am crezut ca mi-a pus dumnezeu mana in cap la asa chilipir. L-am luat pe loc ca bou. 🙂

 • 4 martie 2020 la 21:52
  Permalink

  Uite cum pun fraierii botu’ la fake news !! aveti idee de procesul de ardere din termocentrala?? nu mai fiti asa creduli ca indobitocirea a ajuns un fapt de viata !! MULTI DA’ PROSTI !!

 • 4 martie 2020 la 22:13
  Permalink

  Acest carbune se aduce de peste 2 ani la Mintia si pana cand a fost in carti PSD-ul nu a carait nimeni nimic, desi stiau de problemele pe care le ridica. Si nu a fost adus pentru ca asa a vrut conducerea termocentralei sau directorul comercial, ci altcineva. Sindicatele sa spuna adevarul si sa-l spuna complet, nu trunchiat. Cu nume si prenume, cine este persoana care a promovat aducerea acestui carbune ???

 • 4 martie 2020 la 22:19
  Permalink

  Adica tu zici ca poti arde lignit in loc de huila in cazanul proiectat pentru huila? Ca sa vedem cam cat stii tu despre prepararea si arderea carbunelui intr-o instalatie de cazan.

 • 4 martie 2020 la 22:26
  Permalink

  o fii cazan de tuica,merge orice in el

Comentariile sunt închise.