Sunt bani pentru disponibilizãri la CEH

Guvernul a aprobat alocarea unei sume din bugetul asigurãrilor pentru somaj pe anul 2018  pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiazã persoanele disponibilizate  de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara.
În total, 258 mii de lei. Conform Planului de disponibilizare, în trimestrul IV al acestui an urmau sã plece 920 persoane în douã etape. Astfel, la data de 01 noiembrie era programatã prima transã, de  70 persoane, dar termenul nu va fi respectat, iar pânã la data de 31.12. 2018 un numãr de 850 persoane. Banii alocati ajung, însã, doar pentru primele 70 de persoane ce vor fi concediate. „Oamenii, cei 70, sunt în preaviz deja si acesta se va termina undeva la mijlocul lunii noiembrie”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.  De la 1 noiembrie, aproximativ 65 de angajati care au fost selectati la Complexul Energetic Hunedoara intrã în lucru. Încadrarea lor s-a fãcut etapizat si acum urmeazã o nouã etapã de disponibilizãri. Disponibilizãrile, însã, au loc la Lonea si Lupeni, iar angajãrile de personal se fac la Livezeni si Vulcan, pe posturile deficitare. Trebuie, însã,  precizat si faptul cã CEH trece printr-o crizã uriasã având datorii de aproape un miliard de euro. Cifra datoriilor este formatã din datorii clasice, cãtre  furnizori, ori la bugetul de stat, dar si 1,6 miliarde de lei, însemnând amenzi pe care CEH le-a primit ca urmare a neîndeplinirii conditiilor de mediu.
Diana Mitrache

Advertisements

7 comentarii la „Sunt bani pentru disponibilizãri la CEH

 • 2 noiembrie 2018 la 12:04
  Permalink

  de retinut ,banii sunt din fonduri UE nu din bugetul statului

 • 2 noiembrie 2018 la 13:11
  Permalink

  Asteptam fonduri nerambursabile de la U.E. pentru a putea fi folosite la inchiderea totala a C.E.H. – ului si acordarea de salarii compensatorii ( ordonanta ) tuturor angajatilor. Traiasca multi ani U.E. si partidul mult iubit !!! vesnica recunostinta !!! sa ajute Dumnezeu !!!

 • 2 noiembrie 2018 la 19:51
  Permalink

  imbecilule ….inchiderea inseamna lipsa oricarei alternative in zona….va insemna o depopulare masiva a zonei …care si asa ai vai si amar de ea….vor ramane cativa pensionari ….care isi vor ineca mintile in bautura…..ordonanta la fel ca si in vremurile trecute ,alaturi de alte avantaje oferite inclusiv locuintele primite gratuit nu v-au folosit la nimic….in maxim 2 ani veti face praf tot …cum s-a intamplat si in trecut veti ramane pe nicaieri……voi cu munca in „privat ” nu sunteti invatati…..si nici nu veti fi vre-odata….. copii vostri ce alternative vor avea acolo in zona ???……dar la astea nu te gandi….porneste manelele ( imnul national in zona ) si dai cu petrecerile ….ca pe urma Doamne Ajuta ….peste 2 ani va fi de vina Statul ,Vestul Salbatic,Bobtan ,Primarul ,nenorocitii de patroni….sau vre-un reporter de la vre-o televiziune care o sa va prezinte din nou situatia in toata tara……ca si asa va suparati cand cineva va prezinta „prospera” zona

 • 2 noiembrie 2018 la 20:33
  Permalink

  Mai,asta ,,eruditule” de la 19,51,ar trebui sa stai dupa gratii,fiindca esti criminal!Criminal al limbii romane!Ma incultule, cei care stau in birt si asculta manele stiu ca se scrie,,vreun” si „vreo” nu ,,vre-un” si ” vre-o”!Lasa pe altii sa-si dea cu parerea despre minerit si despre Valea Jiului,analfabetii ca tine,din bun simt,ar trebui sa stea deoparte!Daca ,,ai absolvit” macar 4 clase,spune-ne cat ai dat spaga?Esti CATASTROFA,REPETENTULE!

 • 2 noiembrie 2018 la 22:58
  Permalink

  stire bomba,nu se mai fac angajari in minerit 1 an de zile ,oare sa fie realitate s-au gargara politica?

 • 4 noiembrie 2018 la 11:46
  Permalink

  De retinut – habar nu ai ce vorbesti. Banii sunt pentru disponibilizari colective conform OUG 36/2013, de la BUGETUL STATULUI. Pune mana si citeste si lasa naibii sarcinile primate de la partid de a posta tampenii prin ziare.

 • 4 noiembrie 2018 la 11:50
  Permalink

  Corect. Sunt bani pentru venitul de completare. Si chiar si cei pentru salarii compensatorii sunt bani din programul de inchidere a celor 2 mine si sunt tot de la bugetul statului. Nu au nicio legatura cu UE, care doar a aprobat acest ajutor de stat(CE).

Comentariile sunt închise.