Studenti din Peru si Ecuador, la Petrosani

Universitatea din Petrosani ar putea avea studenti din Peru sau chiar din Ecuador, dupã ce conducerea scolii superioare de aici a fost în aceste tãri si a primit confirmãri în acest sens.

Totul ar putea deveni realitate de anul universitar viitor, iar asta pentru cã cei de acolo au agreat ideea si nici limba nu ar fi o barierã prea mare pentru ei. Universitatea din Petrosani a participat acolo la Târgul European al Universitãtilor, la Lima si în Ecuador. „Am avut un stand al Universitãtii din Petrosani în care am prezentat oferta noastrã universitarã. S-au arãtat foarte interesati, atât absolventii de liceu, ca si cei de facultãti din cele douã state, sã vinã la Petrosani, la studii de licentã, masterat sau doctorat. Sperãm cã, datoritã facilitãtilor cum ar fi taxele mai scãzute, fatã de cele din restul Europei, dar si fiindcã spaniola este o limbã latinã, apropiatã de românã si pot învãta în limba românã, sã avem  de anul viitor studenti din aceste tãri. Ne orientãm si spre Chile, unde domeniul minier este foarte dezvoltat si ne gândim cã studentii de acolo pot veni si la alte specializãri, nu  doar domeniul minier”, a declarat la începutul noului an universitar, prof. univ. dr. ing Sorin Radu, rectorul Universitãtii. Pentru cã Universitatea din Petrosani si-a prezentat acolo oferta educationalã, elevii si absolventii s-au arãtat interesati si de alte specializãri de la noi si cele legate de informaticã au primat, dupã inginieria minierã. Deocamdatã, la Universitatea din Petrosani sunt studenti din Republica Moldova, dar sunt sanse sã vinã aici si din Africa de Sud, tot de anul viitor.

Diana Mitrache

3 comentarii la „Studenti din Peru si Ecuador, la Petrosani

 • 3 octombrie 2016 la 22:30
  Permalink

  …la Lima si in Ecuador….toata lumea stie ca Lima este capitala peruana si toata lumea stie ca Ecuador este tara, nu capitala, asa-I?
  Buna scuza pentru a-si petrece vacanta universitara in locatii exotice :))) anul universitar a inceput, unde sunt studentii exotici?

 • 6 octombrie 2016 la 12:29
  Permalink

  comasati anul in perioada de vara sa vina si zulusii ca ei sunt imbracati cu niste pene si paie studenti de elita poate vin si niste bosimani sau eschimosi sa invete tactici de parcare in ciuperci

 • 21 octombrie 2016 la 11:35
  Permalink

  Trebuie aduse fete din Peru pt cei implicati in scandalurile cu iz sexual. Ar trebui si niste Tequila pentru cei care conduc in stare de ebrietate.

Comentariile sunt închise.