Straja a obtinut douã titluri la Campionatul National al Monitorilor de Schi

Evenimentul a reunit monitorii de schi din întreaga tarã, iar Valea Jiului a fost reprezentatã de mai multi instructori.  La editia din acest an au fost invitati si monitori din Franta, pentru un schimb de experientã cu colegii lor români.
Alina Cretu  si Alin Pãrãu, ambii reprezentând Straja, s-au aflat pe pozitia secundã a podiumului de premiere. Campionatul National al Monitorilor de Schi  a ajuns la a XX- a editie, si  s-a desfãsurat în Statiunea Predeal. Mai multi monitori autorizati din  statiunile montane din Valea Jiului au luat startul, luni si marti, la competitiile de pe pârtiile din Predeal, iar participarea a fost meritorie. Fosta campioanã nationalã la schi alpin, Alina Cretu, a obtinut ”argintul” la categoria sa de vârstã.
Potrivit acesteia, atât la categoria masculin cât si feminin, la start s-au aliniat peste 250 de monitori din statiunile de schi din tarã, astfel cã a fost o competitie acerbã. Desi a fost la micã distantã de prima pozitie, Alina Cretu spune cã este multumitã de rezultatul obtinut. Pe podiumul de premiere s-a aflat si un alt pasionat al schiului din Valea Jiului. Alin Pãrãu, fiul principalului investitor în turism din statiunea Straja, a obtinut ”argintul” la categoria sa de vârstã învingând instructori cu experientã îndelungatã.
Maximilian Gânju