Strainii contesta lucrarile hidrografice de pe Jiu

Activisti de mediu din zona Balcanilor promoveaza raul Jiu. Cei de la Balkan River Defence s-au aflat in zona Vaii Jiului, mai exact pe raul Jiu, din Defileul Jiului. Activistii sustin ca raul are  un potential ridicat pentru  practicarea unor sporturi. Activistii militeaza pentru pastrarea nealterata a zonelor naturale.
“Nu putem lasa Romania in urma! Pe drumul spre casa am fost parte dintr-un eveniment  special pe un rau foarte special. Raul Jiu este o poveste de succes. Este un simbol al raurilor fluviale care circula in Romania si fluxul de munte este motivul  pentru care in jurul  acestuia a fost declarat un parc national.  Acest lucru nu a impiedicat Hidroelectrica sa incerce sa construiasca un baraj pe Jiu acum 2 ani. Ceea ce  i-a oprit a fost determinarea pasionata a activistilor locali! Vazand un baraj aproape  complet, cu un rau salbatic care trece prin el, era pur si simplu uimitor”,  spun activistii de mediu de la Balkan River Defence.
Activistii de mediu si-au  petrecut mai multe zile in Romania, iar unul din raurile pe care le promoveaza este Jiul,  alaturi de Basca Mica, Basca Mare, Basca Rozilei si Buzau.  Cei de la Balkan River Defence sustin ca aceste rauri ofera un potential ridicat pentru  practicarea raftingului.
Cosmin BACIU

15 comentarii la „Strainii contesta lucrarile hidrografice de pe Jiu

 • 12 mai 2019 la 19:22
  Permalink

  Vrem reanceperea lucrarilor ca au fost bani nostri publici investiti acolo ! Vrem energie electrica din Romania nu de la straini !

 • 12 mai 2019 la 21:53
  Permalink

  si ce vor ? sa cumparam curent de la ei?

 • 13 mai 2019 la 06:13
  Permalink

  Astia sunt ONGurile lui Soros, un anti-Roman. Trebuie sa se inceapa continuarea lucrarilor cat mai curand. Astia vor sa faca rafting pe jiu si noi sa importam energie din afara? Cine a aoprit lucrarile este tradator de neam si tara. Statul trebuie sa gaseasca solutii pentru continurea lucrarilor iar cei ce au oprit lucrarile sa plateasca. Cata energie trebuia sa se prodca cu aceste hidrocentrale pana acum si cati bani sau pierdut? O gasca de derbedei saboteaza aceasta tara si noi stam cu mainile in san. Ce a ajuns tara aceasta ? Tagma jefuitorilor.

 • 13 mai 2019 la 06:20
  Permalink

  Cauta ti sa vedeti cine au fost judecatorii care au dat sentinta de oprire a lucrarilor si cautati in conturile lor bancare la cateva luni dupa pronuntarea sentintei…surprize surprize

 • 13 mai 2019 la 11:18
  Permalink

  Este absolut socant halul in care postacii de mai sus pot sa denatureze una dintre cele mai admirabile actiuni de mediu din lume, Balkan Rivers Tour. Tovarasilor, natura nu cunoaste frontiere, natura din Balcani (si Romania este in Balcani) este bunul cel mai de pret al nostru, al tuturor localnicilor, iar Balkan Rivers Tour a fost initiat de localnici impotriva firmelor din afara Balcanilor, care vin sa ne distruga raurile, ca sa se imbogatesca din aceste distrugeri. Faptul ca Romania este atat de degenerata incat in Romania o companie romaneasca de stat se ocupa cu distrugerea naturii romanesti este o exceptie rusinoasa si stridenta. Daca postacii de mai sus sunt din Valea Jiului ar trebui sa le crape obrazul de rusine, pentru ca localnicii din Buzau i-au primit cu recunostinta pe participantii la Balkan Rivers Tour, nu cu acuze halucinante.

 • 13 mai 2019 la 11:35
  Permalink

  Nimic nou sub soare. O alta fundatie de mediu sponsoriza de domnul Soros ne da puie. 🙁

 • 13 mai 2019 la 11:38
  Permalink

  Bla, bla, bla…sunt sponsorizati de SOROS!!!

 • 13 mai 2019 la 14:58
  Permalink

  Titlul este aiurea. La Balkan Rivers Tour 4 au participat si romani, si evident ca romanii ar fi fost cei mai afectati daca legea nu ar fi fost aplicata si Jiul ar fi fost secat.

 • 13 mai 2019 la 15:36
  Permalink

  Bai Gore. Unii care mai scriem pe aici suntem oameni corecti si cinstiti care muncim si platim facturi pentru energie si vedem ca pe zi ce trece sunt tot mai mari. Nu toti suntem postatci . De ce nu protestati si la sediul firmelor care taie paduri gen Schweighofer? Aceia distrug natura si muntii si nimeni nu se leaga de ei. Mafia padurilor nu e oprita de numeni nici de ONG uri nici de justitia lu peste prajit. In rest numai bla bla bla, vorba celui de mai sus.

 • 13 mai 2019 la 19:16
  Permalink

  Jenny, pai hidrocentrale ineficiente, ca cele pe care vroiau infractorii sa le faca pe Jiu, doar scumpesc energia electrica. Si daca ar ieftini-o, si ai plati cu un ban mai putin pe luna, merita sa ucizi spectacolul naturii pentru asta, sa lasi localnicii fara sansa unei vieti prospere pe baza ecoturismului?

 • 13 mai 2019 la 21:53
  Permalink

  „sa lasi localnicii fara sansa unei vieti prospere pe baza ecoturismului?”- asta a fost din putul gandirii…unui sorosist

 • 13 mai 2019 la 22:19
  Permalink

  Postacii stau foarte prost cu imaginatia. Nu pot deloc sa depaseasca textul cu sorosistii, in incercarea lor jalnica de a injura niste oameni super, majoritatea sloveni (din cel mai fain popor de pe continent), carora ar trebui sa le multumeasca, pentru ca le promoveaza zona pe gratis, din pasiune. Asa-s dragnistii, nu au argumente, asa ca scot acelasi mult fumat sorosism la inaintare. Jalnic.

 • 14 mai 2019 la 14:58
  Permalink

  Dora cand copii si nepotii nostrii nu vor mai avea aer sa respire ,a?unci cred ca nu ai mai vb asa indiferent din ce partid faci parte

Comentariile sunt închise.