I nvestițiile care au fost făcute pe parcursul anilor în stațiunea Straja dau roade. Astfel încasările care au fost în sezonul trecut au depășit cu mult banii pe care administrația locală îi colectează din taxe și impozite de la populație. Veniturile sunt asigurate de funcționarea telegondolei și de noul sistem de taxare al parcării din zona Agrement.

Chiar dacă această parcare era una destul de mare, în acest an cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara au mai fost date în folosință încă 350 de locuri noi de parcare la Agrement.
”Ruta pe care eu mi-o doresc pentru Straja este traseul Agrement-telegondolă. Lumea trebuie să fie conștientă de
faptul că trebuie să urce în Straja cu telegondola, nu cu mașina. Acum nu mai există scuze pentru că am făcut în zona Agrement aproximativ 350 de locuri de parcare cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara. Cu ce mai avem noi acolo, în total sunt peste 600 de locuri de parcare în zona Agrement. Ca și încasări, stațiunea Straja aduce undeva la 120% față de încasările pe care le avem de la populația din municipiul Lupeni. În patru luni de Straja încasările sunt mai mari făță de cele pe care le colectăm de la populație. Din punct de vedere al încasărilor, pentru că și prețul a crescut puțin, anul
trecut a fost cel mai bun în Straja”, a declarat Lucian Resmeriță primarul
municipiului Lupeni.
În ceea ce privește
extinderea în stațiunea Straja,
primarul Resmeriță spune că în acest moment nu se mai pot ridica construcții noi. Cei care deja au pensiuni în Straja pot doar să execute lucrări de reparații la clădirile existente fără a putea să se extindă.
”În momentul de față în Straja nu se mai construiește nimic pentru că este illegal. Singurul lucru care se mai poate face sunt acele reparații la clădirile existente. În acest moment noi ne pregătim intens și avem foarte multe cereri de construcții la intrarea în municipiul Lupeni. Pentru acea zonă noi avem un proiect foarte frumos care a fost pus la punct cu experți în domeniu tocmai pentru ca atunci când vă fi finalizat, să fie unic în țară. Un lucru care este foarte important de știut este acela că toate terenurile din acest proiect vor fi vândute”, a mai precizat sursa citată.
În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreţinute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, ratrac-uri, pentru a le menţine în condiţii cât mai bune de schi. Prin cele 12 pârtii de schi, staţiunea Straja însumează aproximativ 26 km de domeniu schiabil. Din aceştia, 20 km sunt acoperiţi cu zăpadă artificială. Cele 11 instalaţii de transport pe cablu vă asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune: 4 telescaune, 6 teleskiuri și telegondola care face legătura dintre Lupeni și stațiune. Datorită construirii telegondolei şi a telescaunului de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungă fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km.
Monika BACIU