Stația Taia, încă în lucru până la iarnă

S tația de tratare a apei de la Taia este gata în proporție de peste 70%, iar acum, au loc o serie de lucrări noi. A fost oprită după ploile din week-end, iar acum cei de la Apa Serv spun că lucrările au progresat mult.

Dacă stațiile de tratare modernizate nu au fost oprite după ploile torențiale, la Taia, stația a trebuit să fie oprită din cauza turbidității excesive. Acolo au loc noi lucrări de reabilitare, iar, la final, aici va fi una dintre cele mai moderne instalații de tratare și mineralizare a apei.
„Stația Taia va fi finalizată până la sfârșitul anului. În momentul de față, deja sunt puse unele echipamente noi. Adică, decantorul
radial este în lucru, iar decantorul nou lamelar deja funcționează. Două pompe de spălare, are și suflantă nouă, dar aici se lucrează la fluxul tehnologic, pentru că, în cei aproape doi ani de când se lucrează la Taia, noi am ținut și stația în funcțiune”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
8.000 de abonați, cu aproximatție, sunt acum alimentați cu apă din stația de la Taia, care tratează
apa, dar are nevoie
să fie suplinită, de foarte multe ori, de cea de la Jieț.
Taia, a doua cea mai veche din Valea Jiului, are o vechime de 45 de ani, pentru că a fost construită în 1975. A fost parțial reabilitată în 2000, când s-a modernizat partea de decantare.
Diana Mitrache