Î ntâlnire plăcută și neașteptată cu un fost jucător a începutului de deceniu 9 din… secolul trecut.

Alin Teodor Ursache a plecat în urmă cu 20 de ani – februarie 2004 – din Petroșani. În anii 1988-1990 a fost junior al Jiului sub conducerea antrenorilor Adi Coșereanu și Nicolae tanca, fiind coechipier cu Bebe Fage, Ilie Botezatu, Aristică Cioabă, ”Țoc” Niță, Romulus Bobu sau Cristi Căldărar. A fost o generație de juniori bună, cu rezultate remarcabile la nivelul ”campionatelor republicane”. Zilele acestea, Alin Ursache, stabilit în Madrid în 2004, acum în calitate de manager al unui restaurant dintr-un celebru lanț de restaurante, a venit la Petroșani, unul din locurile pe care a dorit să le viziteze, a fost la stadionul ”Petre Libardi”.

Mai întâi, Sedecaru…
…primul întâlnit, la o cafea: ”Toni, te-am apreciat dintotdeauna de la Naționala de juniori, apoi la Jiul și la Steaua. Respect pentru tot ceea ce ai făcut la Petroșani”, i-a spus Alin Ursache lui Toni Sedecaru.
…apoi la stadion…
…cu Octavian (Bebe) Fage, masorul Jiului, fostul său coechipier din 1989: ”Uite, ziarul unde scria despre noi, ca jucători de perspectivă”, precizează cei doi.
…și pe gazon…
Pe gazonul stadionului ”momentului remember” i s-a alăturat și Damian Militaru: ”Am fost coechipieri într-un meci la Tineret, aveai două galbene la echipa mare”, a spus Ursache.
…la final, admirând istoria!
Alin Ursache s-a despărțit cu emoție de stadion, pozând pe Tunelul Legendelor lângă imaginile de acum 50 de ani cu câștigarea Cupei României.”Eram prea mic în 1974, dar am savurat povestea Cupei României câțiva ani mai târziu”, a spus Alin Ursache.

”Am jucat cu tine, Damian. Am fost onorat”

Alin Ursache s-a bucurat de revederea și cu o legendă a Jiului, Damian Militaru:
”Mai ți minte, am jucat cu tine, Damian, la Tineret. Tu erai suspedat de la echipa mare și ai fost ”detașat” pentru o etapă la tineretul Jiului. Eu unul am fost onorat că în acel meci am putut să joc alături de tine”, a spus Alin Ursache.
A fost o revedere mare cu o încărcătură emoțională a celui care în urmă cu trei decenii a fost în tabăra echipei Jiul Petroșani
A consemnat GENU TUȚU