Sorin Pãrãu – un maestru al sporturilor extreme

cursa-nebuna-pe-partieSportivul hunedorean care s-a întrecut cu o masinã de raliu pârtia de schi de la Straja este un maestru în competitiile de schi extrem. Sorin Pãrãu exceleazã si în alte sporturi la fel de „periculoase” cum ar fi ciclismul extrem. Hateganul de 28 de ani este unul dintre „riderii” care au avut ocazia, la finele lui 2012, sã se dea cu bicicleta prin Palatul National al Culturii din Sofia într-un concurs exclusivist.

Evenimentul organizat pentru promovarea Statiunii Straja, care a presupus o întrecere pe pârtia de schi între campionul la schi extrem Sorin Pãrãu si campionul national de raliu Vali Porcisteanu, aflat la volanul bolidului sãu de curse, a fãcut înconjurul tãrii. Chiar dacã întrecerea dintre schior si masina de raliu a fost doar un exercitiu pentru promovarea statiunii, ambii concurenti au luat-o în serios, iar spectacolul a fost garantat pentru turistii aflati în Straja si nu numai. Totusi, în afara pasionatilor de sporturi extreme, nu multi sunt cei care stiu cã Sorin este un performer si în competitiile extreme de mountain bike (MTB).

În noiembrie 2012, sportivul din Hateg a avut ocazia sã participe la un eveniment exclusivist, o întrecere printr-o clãdire ce este un simbol al Sofiei, Palatul National al Culturii.

Cu bicicleta prin Palatul Culturii

Traseul de concurs a fost amenajat în Palat, startul s-a dat de pe acoperisul clãdirii de opt etaje iar finish-ul a fost stabilit în piata din fata clãdirii.

Ca în toate competitiile exclusiviste se concureazã doar în baza unei invitatii si o primesc doar cei mai buni bikeri. Sorin Pãrãu a fost unul dintre concurentii chemati la Red Bull Ride The Palace unde s-a întrecut cu alti 60 de ciclisti si s-a clasat pe locul sase.

Tânãrul de 28 de ani, de profesie medic stomatolog, este de loc din Hateg. Provine din familie de medici si s-a apucat de sporturi extreme în urmã cu mai bine de 15 ani. În principal de mountain bike, iar în sezonul alb de schi.

De atunci, a câstigat nenumãrate concursuri interne si internationale în ambele discipline ori s-a clasat pe pozitii onorante. De altfel el este câstigãtorul incontestabil al editiilor uneia dintre cele mai dure competitii de MTB derulatã pânã în urmã cu un an în Parâng,  Drop’n’Roll Downhill Challenge.

Maximilian Gânju