Somajul tehnic lasã CEH fãrã functii-cheie

Fiecare angajat al Complexului Energetic Hunedoara stã acasã 10 zile fãrã platã. Numai cã, la minã, asta se traduce uneori printr-un real pericol, dat tocmai de lipsa specialistilor din punctele-cheie, care nu pot sã lipseascã nici o zi. Inspectorii ITM spun cã acest aspect trebuie atent monitorizat, pentru cã se pot întâmpla accidente prin omiterea unor etape absolut necesare.
Planul de redresare al Complexului Energetic Hunedoara i-a trimis pe angajatii de la suprafatã si din birouri câte 10 zile în concediu fãrã platã. Asta, însã, se repercuteazã în subteran, unde rãmân posturi esentiale neocupate mai mult de o sãptãmânã, lucru nepermis, dat fiind cã este nevoie de specialisti zilnic. Situatia s-a înrãutãtit pentru cã, spun inspectorii ITM, sunt unitãti miniere unde concediile de odihnã se suprapun cu pauza de lucru si niciun specilist nu poate fi gãsit la lucru.
„De când a apãrut acest concediu în asteptare, vreau sã spun cã trebuie gândit mai bine. Spre exemplu, la Lupeni, la aceastã orã, cu toate cã au programãri la instructaj, nu existã niciun formator la serviciu, pentru cã s-a suprapus concediul cu concediul în asteptare. Sunt doi formatori, unul în concediu de odihnã, altul în concediu în asteptare. Nu am gãsit pe nimeni ca sã vedem dacã se respectã prevederile ISCIR, pentru cã responsabilul este în concediu de asteptare. Sunt sectoare în care seful de sector este în concediu de asteptare, celãlalt în concediu de odihnã si mai ales cã va veni perioada concediilor, consider cã, dacã nu se va gândi mai bine acest concediu o sã fie probleme”, a spus Ileana Bodea, sefa SSM din ITM.
Inspectorii ITM spun cã se poate invoca si conditia de exceptie în aceste cazuri si le atrag atentia celor din CEH sã tinã cont de necesitatea fiecãrui post în parte. „Nu este normal sã rãmânã descoperite anumite activitãti si sunt oameni responsabili care trebuie sã urmãreascã zilnic respectarea prevederilor legale si, dacã acesti oameni nu sunt, e posibil sã aparã probleme”, a mai spus Ileana Bodea.Tot ce se petrece în subteran este direct vizat de cei de la suprafatã. Asa se face cã, dacã cei de la suprafatã lipsesc, atunci cei din subteran sunt în pericol. Fiecare trebuie înlocuit cu o persoanã competentã, dar fãrã sã fie afectatã o altã activitate si asta trebuie sã aibã în vedere cei de la fiecare unitate minierã.
Diana MITRACHE

5 comentarii la „Somajul tehnic lasã CEH fãrã functii-cheie

 • 16 martie 2016 la 20:08
  Permalink

  functii cheie? ba ma lasi dupa ce ca nici nu intra n mina ii mai si glorificati atata in pensie cu iei lipitorile naibii mere mina si fara jeguri

 • 17 martie 2016 la 08:26
  Permalink

  d-na Bodea daca nu este atunci opriti activitatea de ce lasati lucruri ilegale?

 • 17 martie 2016 la 09:19
  Permalink

  De ce sa se gandeasca conducerea CEH la siguranta angajatilor si la asigurarea bunului mers al activitatii?? Nu e suficient ca sunt ei „echipa de specialisti multifunctionali” (JUJAN, POPESCU, STOICESCU si consilierii de rigoare) vesnic prezenti la datorie si urmaresc „sa mearga bine treaba” fix in interesul lor??!!!! Fraierii sa isi faca treaba in 13 zile lucratoare si sa o faca si bine… si daca nu le convine…ACASA, ca doar trebuie sa fie disponbilizati cel putin 1100 persoane!!!

 • 17 martie 2016 la 12:15
  Permalink

  Functii cheie?? binenteles ca in spatele usilor inchise ” pensinobilii” au luat in considerare acest aspect, si o sa cheme la „munca” pe ; Vladu,Palancean, pe cineva de la achizitii de la Stoicescu, Surulescu, Stancu si Gheorghe Emil sunt pe faza.Dormiti in liniste ECHIPA DE SPECIALISTII lucreaza .BINE DE TOT

 • 17 martie 2016 la 12:28
  Permalink

  La pensie praduitorilor, elibaerati posturile pe care le tineti ocupate , lasati persoane mai tinere sa se ocupe de CEH . Luati exemplu de la administratorul special .Binenteles ca Stancu ,Jujan ,Surulescu nu pot sa faca echipa cu cei tineri, si astfel tin pe functii Pensionabilii ( de la sucursale si sediu) .Cate aveti pe constinta praduitorilor??

Comentariile sunt închise.