Doi soferi din Valea Jiului si unul din Alba s-au ales cu dosare penale pentru cã au urcat bãuti la volan. Unul dintre ei, din Lupeni, a si provocat un accident de circulatie.
Surprinzãtor este cazul unui tânãr din Aninoasa, de 36 de ani, care era bãut bine încã de la primele ore ale diminetii. Acesta a fost prin în trafic de politisti si dupã testare a reiesit cã avea o alcoolemie de 0,63 mg/l, alcool pur în aerul  expirat.  Un alt conducãtor a vrut sã-si porneascã masina însã era atât de beat încât a uitat sã o scoatã din vitezã. Astfel a lovit un alt autoturism parcat în fata sa.
”Politistii rutieri au depistat în trafic, pe raza municipiului Lupeni, un bãrbat în vârstã de 63 de ani, din Lupeni,  care a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale (tamponare). Bãrbatul le-a declarat  politistilor cã a încercat sã porneascã  autoturismul, care i-a scãpat de sub control si a lovit un alt autoturism, care stationa”, a precizat Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Pensionarul avea o alcoolemie de 1,05 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Un alt sofer de 33 de ani, din Blaj, circula bãut pe DN 68, în Þara Hategului, iar politistii au încercat sã afle dacã a bãut însã individul a refuzat sã se supunã procedurilor pentru testarea alcoolemiei. Acesta a fost retinut de politisti si ar putea ajunge în arest. Totodatã, cei trei soferi prinsi bãuti s-au ales cu dosare penale.
Maximilian Gânju