SNIMVJ contestă impozitele „uriașe” de la Uricani

A proximativ 360.000 de lei cer autoritățile de la Uricani pe impozitul pe clădirile și terenul fostei mine Uricani. Decizia va fi contestată de Societatea de Închideri de Mine,
pentru că, spune directorul Daniel Sîrb, suma e dublă față de Petrila.
Societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului, cea
care a închis și ecologizat și perimetrul de la mina Uricani, are de plătit o sumă mult prea mare, după cum afirmă cei din conducere, pe primul trimestru al acestui an.
Mina a fost demolată și perimetrul ecologizat, iar acum, primăria cere prea mult.
„La Uricani, avem declarația de impunere cu o valoare, din punctul meu de vedere, foarte mare. Am rugat colegii de la economic să o verifice. Vom face o scrisoare deschisă către primărie să vedem cum au făcut calculul respectiv”, a spus Daniel Sîrb, directorul SNIMVJ.
Suma este chiar mai mare decât cea de anul trecut și dublă față de impozitul pe care aceeași societate l-a achitat la mina Petrila.
„Este mare diferență și față de anul trecut. Am făcut o comparație cu suprafața de teren de la Petrila, că tot în Valea Jiului este. Numărul de clădiri este nesemnificativ. Sunt 4 la Uricani și 29 la Petrila și
valoarea este încă o dată pe atât. Primăria a cerut în jur de 360.000 de lei”, mai susține Daniel Sîrb, directorul SNIMVJ.
Societatea de Închideri de Mine s-a desprins din Compania Națională a Huilei în luna noiembrie 2012, timp în care a gestionat activitatea la minele Petrila, Paroşeni şi Uricani.
Diana Mitrache