Sezon prelungit în statiunile din Valea Jiului

Cabanierii din Statiunea Parâng au scãzut preturile la cazare pentru a profita de sezonul prelungit, în conditiile în care zãpadã naturalã este din belsug si se mai poate schia foarte bine cel putin pânã dupã Pasti. De cealaltã parte, Straja a oferit acces gratuit la unele instalatii de transport pe cablu.
Cum este aproape mijlocul primãverii iar sezonul de schi se cam închide, cabanierii din cele douã statiuni de schi din Valea Jiului vor sã-i atragã pe turisti cu preturi de extrasezon. Straja a dat startul, iar turistii au avut parte deja de o surprizã plãcutã. Emil Pãrãu, principalul investitor din statiune, cel care detine o mare parte a instalatiilor de transport pe cablu, le-a pus gratuit la dispozitia  vizitatorilor. Tot acesta anuntã si alte reduceri sau bonusuri pentru cei care urcã în statiune.
De altfel, reducerile se vor întinde pânã spre începutul lunii mai si tot pânã atunci s-ar mai putea schia, chiar dacã nu pe toate pârtiile. Nici de sãrbãtorile pascale ofertele nu sunt de refuzat, iar pe lângã masa traditionalã si participarea la ceremoniile religioase, turistii se vor putea relaxa pe pârtii sau în drumetii.
„Cred cã Parângul este printre putinele locuri din tarã unde se poate schia pe zãpadã pânã în mai. Pârtia „B” este deschisã, are o diferentã de nivel de peste 200 de metri si este deservitã de teleschi. Este o diferentã între zãpadã artificialã si cea naturalã, iar schiorii pasionati stiu acest lucru. Altfel alunecã si-i asteptãm în Parâng cu mare drag. Ar fi pãcat ca lumea sã nu profite de reducerile din statiune”, spun cabanierii.
Pastele Catolic si Floriile, pe schiuri
Zãpada a fost perfectã, iar schiorii s-au bucura la Straja de mari reduceri. În weekend-ul care a trecut, turistii care au fost  aici, au plãtit pentru cele trei zile doar contravaloarea unei zile.
„Dacã în week-end-ul trecut a fsot gratis la Straja si au venit mii de schiori, în acesta, am fãcut o reducere de pânã la 70%. Deci,  am stabilit 75 de lei pentru 3 zile. Începând de vineri pânã duminicã. Fiecare dintre cabanieri a fãcut reduceri de 30 – 40%”, a spus Emil Pãrãu, unul dintre cei care are si instalatii de transport si locuri de cazare, la Straja. Pârtiile sunt încã perfecte, pentru cã a nins suficient în ultimul timp, iar sãrbãtorile pot fi fãcute pe pârtia din Straja. În plus, cabanierii au venit cu meniuri adaptate pentru fiecare turist în parte. Asta, pentru cã o parte au sãrbãtorit floriile, iar restul Pastele. „A nins în ultimele zile foarte mult, asa încât acum, pe toate pârtiile încã este peste 1 m de zãpadã. E chiar mai multã decât era în luna decembrie”, a mai adãugat Emil Pãrãu.
Mii de oameni au urcat la finele sãptãmânii trecute, iar acum douã sãptãmâni,  toate instalatiile de transport au functionat gratis. Proprietarii instalatiilor de teleschi spun cã fac reduceri, asa încât toatã lumea sã vinã sã schieze si sã profite de stratul de zãpadã perfect.
Diana Mitrache
Maximilian Gânju

Un comentariu la „Sezon prelungit în statiunile din Valea Jiului

  • 1 aprilie 2018 la 20:16
    Permalink

    Este foarte frumos in Statiunea Parang !

Comentariile sunt închise.