Sesiune de restante înaintea examenului de licentã

 

Studentii Universitãtii din Petrosani care nu au promovat toate examene mai au o sansã în luna  septembrie.
În prima lunã de toamnã debuteazã sesiunea de restante. Au posibilitatea de a sustine examenele si studentii din anii terminali, care tot luna aceasta vor avea examenul de diplomã.
“Sesiunea de restante este foarte importantã atât pentru studenti cât si pentru noi. Aceastã sesiune are tocmai ca scop promovarea examenelor restante în asa fel încât pierderile la anul I sã fie cât mai mici. Am încercat printr-un proiect Rose si prin alte metode sã facem niste cursuri de pregãtire specialã la matematicã cu studentii de anul I astfel încât sã recupereze lacunele pe care unii dintre ei le au din liceu si cu ajutorul acestor cursuri si cu faptul cã studentii s-au obisnuit deja cu promovarea unor examene si cu ideea de a acumula cunostinte multe într-o perioadã scurtã, sã avem rezultate mai bune ca în anii precedenti. În anii terminali avem un numãr nu foarte mare de studenti care mai au câte unu sau douã examene de promovat iar pentru ei avem o sesiune de o sãptãmânã din data de 3 pânã în 9 septembrie care este mai redusã fatã de cât au ceilalti ani de studiu iar dupã sã se poatã înscrie pentru sustinerea proiectului de diplomã”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii din Petrosani.
Pentru studentii din anii terminali, urmeazã în a doua sãptãmânã a lunii septembrie si o sesiune pentru sustinerea examenului de licentã.
“Avem o sesiune pentru sustinerea proiectelor de licentã in perioada 16-17 septembrie iar noi le oferim aceastã sesiune de restante ca dupã din data de 10 sã se poatã înscrie la licentã. Pentru cei care din anumite motive nu au promovat mai avem si sesiunea din iarnã dar pentru acest lucru vor trebui sã promoveze examenele cu ceilalti studenti astfel încât pânã la începutul lunii octombrie sã promoveze toate examenele urmând ca în februarie sã sustinã doar proiectul de diplomã”, a mai spus sursa citatã.
Monika BACIU