Senatorul Cristian Resmeritã, initiator al unei legi pentru sprijinirea CEH

Senatorul de Valea Jiului Cristian Resmeritã se numãrã printre initiatorii unui proiect de lege care prevede scutirea de la plata certificatelor verzi pentru energia consumatã pentru functionarea carierelor miniere de la CEO, CEH si CET Govora. Este vorba de scutirea de la plata certificatelor verzi pentru energia folositã în procesul propriu de productie. Dacãinitiativa se va concretiza într-o lege, aceasta va favoriza Complexul Energetic Hunedoara.
“Prin obligatia de a achizitiona certificate verzi, în realitate Complexul Energetic Oltenia, CE Hunedoara si CET Govora subvetioneazã direct producãtorii de energie din resurse regenerabile, cu care concureazã pe piata de energie electricã, acest lucru fiind în contradictie cu principiile stipulate în Consitutia României: art. 135 alin. 2: “Statul trebuie sã asigure: lit. (a) libertatea comertului, protectia concurentei loiale, crearea cadrului favorabil penrtu valoririficarea tuturor factorilor de productie”, aratã proiectul de lege initiat de mai multi parlamentari, între care si senatorul PSD, Cristian Resmeritã.
Potrivit parlamentarilor, obligativitatea achizitionãrii de cãtre CEH, CEO si CET Govora a certificatelor verzi încalcã si prevederile Legii Concurentei. “Producãtorii pe bazã de cãrbune sunt afectati atât în raport cu producãtorii de E-SRE cât si cu Hidroelectrica si CN Nuclearelectrica, astfel cã distorsiunile în piatã nu sunt numai între producãtorii de E-SRE si ceilalti producãtori, cât si între producãtorii din surse conventionale. Obligatia Complexului Energetic Oltenia, CE Hunedoara, CET Govora de cumpãrare de CV pentru cãrbune, accentueazã riscurile de pret, de gestionare a resurselor si de constiuire a stocurilor, riscuri induse de modul de organizare a sectorului energetic cu producãtori monotehnologie care este specific României”, aratã acelasi document. Proiectul a fost depus si asteaptã avizele necesare, iar mai apoi urmeazã sã treacã de votul parlamentarilor.
Monika BACIU

2 comentarii la „Senatorul Cristian Resmeritã, initiator al unei legi pentru sprijinirea CEH

  • 2 iulie 2018 la 19:26
    Permalink

    Domnul senator Cristian Resmerita are tot meritul pentru majorarea pensiilor la mineri (Legea 155/2016) dar pentru investitii in minerit la Mina Livezeni si Mina Vulcan nu se vede nimic asa cu nu se vede nimic de la Consiliul Judetean Hunedoara (PSD cu Bobora – Andronache oameni lui Laurentiu Nistor) nu asfalteaza drumul judetean din Parang sau drumul judetean Valea de Pesti , … iar guvernul PSD nu modernizeaza Gara Petrosani , drumul DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa si Transalpina ne rupem masinile , drumul spre Herculane , Termoficarea in valea jiului , … Cine sa se ocupe de acestea domnule senator Cristian Resmerita ??? De ce v-am votat ???

  • 3 iulie 2018 la 07:30
    Permalink

    se face ca lucreaza , rezultatul conteaza

Comentariile sunt închise.